Bybit reže radnu snagu

S najavljenim otpuštanjima Bybit postaje posljednja u nizu burza kriptovaluta koja je to učinila. Ovakav potez dolazi jer rastu strahovi da će medvjeđe tržište potrajati duže nego što se očekivalo.

Burza sa sjedištem u Singapuru objavila je planove za smanjenjem postojeće radne snage za 30 %. Izvršni direktor i suosnivač Bybita, Ben Zhou, u objavi se ispričao onima koji su pogođeni rezovima, navodeći da je smanjenje bilo neophodno.

„Danas se donose teške odluke, ali teška vremena zahtijevaju teške odluke. Važno je osigurati da Bybit ima odgovarajuću strukturu i resurse za upravljanje usporavanjem tržišta i da je dovoljno okretan da iskoristi brojne prilike koje su pred nama.“

Zaposlenici koji su otpušteni dobit će tri mjesečne plaće kao naknadu. Potez dolazi nakon što je burza već otpustila 30 % svoje radne snage u lipnju 2022.

Inače, platforma je zabilježila zapanjujući rast, s povećanjem radne snage sa samo nekoliko stotina zaposlenika na gotovo 2.000 na vrhuncu tržišnog rasta. Bybit svojim korisnicima nudi oko 345 parova za trgovanje i 265 kovanica i održava rezervu od 1,88 milijardi dolara.

Bybit nije jedina platforma za razmjenu kriptovaluta koja je smanjila svoju radnu snagu usred medvjeđeg tržišta. Čak 17 kripto kompanija poduzelo je značajna smanjenja osoblja u studenom.

Crypto.com i Coinbase bili su među prvim platformama koje su najavile rezove, pri čemu je Crypto.com smanjio broj zaposlenih za nekoliko stotina zaposlenika, dok je Coinbase objavio da u lipnju otpušta 18 % svoje radne snage.

Kraken je objavio da otpušta 30 % svoje radne snage od 1.100 ljudi. Navedeno je da će smanjenje broja osoblja vratiti veličinu tima tvrtke na stanje od prije samo jedne godine.

Bitso i CoinJar također su najavili rezove, dok se Bitfront potpuno gasi. Druge burze koje su najavile rezove uključuju BlockFi, koji je također podnio zahtjev za stečajem, DapperLabs, BitMEX, NYDIG, Mythical Games, WazirX i australsku burzu kriptovaluta Swyftx.

I Magic Eden uvodi naplatu tantijema za NFT kreatore

Brian Armstrong o SBF-ovim „računovodstvenim pogreškama“