MicroStrategy ponovno dokupio BTC

Kompanija Michaela Saylora ne staje s gomilanjem bitcoina. Najveći korporativni vlasnik BTC-a tako sada drži ugrubo 13,5 milijardi dolara u vodećoj kriptovaluti.

Konkretno, nakon kupnje novih 122 komada za 7,8 milijuna dolara, radi se o oko 214 tisuća komada BTC-a, što je više od 1 % ukupne cirkulirajuće ponude bitcoina, koja iznosi 19,7 milijuna tokena. Prosječna im kupovna cijena po komadu iznosi 35.180 dolara.

„U prvom tromjesečju prikupili smo više od 1,5 milijardi dolara ponovnim provođenjem naše strategije tržišta kapitala, uključujući dvije uspješne ponude konvertibilnog duga. Nabavili smo dodatnih 25.250 bitcoina od kraja četvrtog tromjesečja, što nam je 14. uzastopno tromjesečje dodavanja novih bitcoina u našu bilancu. Vjerujemo da kombinacija naše operativne strukture, bitcoin strategije i fokusa na tehnološke inovacije pruža jedinstvenu priliku za stvaranjem vrijednosti našim dioničarima“, kažu iz kompanije.

Znatan rast bitcoina od 65 % pokrenuo je izniman rast MicroStrategyja u prvom tromjesečju, pri čemu su dionice kompanije skočile preko 170 %, da bi do kraja 3. mjeseca dosegle 1704 dolara. Međutim, otad su se povukle na 1292 dolara.

Saylorova dosljedna strategija kupnje, zajedno sa sličnim radnjama entiteta kao što su Tether i Salvador, jedna je od kontinuiranih pokretačkih snaga iza potencijalnih povećanja cijena u budućnosti. Ali se u ovom trenutku čini kako 60K, pa čak i niže, nije nimalo neizgledno.

Ipak, naveli smo već nekoliko puta da je ovo normalna faza unutar šireg bikovskog ciklusa, koja jest dosadna i iscrpljujuća, koja živcira i koja bi mogla potrajati i nekoliko mjeseci, ali koja će isto tako proći, baš kao što je prošla i u prethodnim ciklusima. A onda slijede novi rekrodi, novi all time highovi

SEC već godinu dana ether interno smatra vrijednosnim papirom

Oprez na tržištu prije prvomajskog govora Jeromea Powella