Odobreni spot BTC i ETH ETF-ovi u Hong Kongu

Jedan od vodećih katalizatora današnjeg oporavka bila je vijest da je, kao što je i bilo najavljivano, Hong Kong odobrio spot BTC ETF-ove, ali i one Ethereuma, prestigavši tako u tom kontekstu SAD.

Ovo regulatorno zeleno svjetlo sada omogućava odabranim tvrtkama da ponude spot BTC i ETH ETF-ove svojim maloprodajnim i institucionalnim klijentima u skladu s lokalnim propisima. Kako navode neki, radi se o game-changeru, pri kojem bitcoin i ether postaju mainstream asseti koje baš svatko može kupiti. Dodatno, uvođenje virtualnih Asset Spot ETF-ova ne samo da ulagačima pruža nove prilike za raspodjelu imovine nego i jača status Hong Konga kao međunarodnog financijskog središta i središta za virtualnu imovinu, i to ne samo za Aziju.

Regulatorno odobrenje obično znači da su najvažniji dijelovi procesa provjere završeni i da bi i samo lansiranje moglo doći relativno brzo. Što se utjecaja na cijenu BTC-a tiče, analitičari Matrixporta procjenjuju da bi ti ETF-ovi mogli otključati i do 25 milijardi dolara potražnje. Iz Matrixporta kažu da su njihove projekcije proizašle iz pretpostavki da će dobar dio tih priljeva doći od investitora u kontinentalnoj Kini jer će ti ulagači iskoristiti program Southbound Connect, koji investitorima iz te regije omogućava stjecanje kineskih dionica u Hong Kongu.

Međutim, izdavatelji ETF-ova iz Hong Konga pojasnili su da će njihovi spot kripto ETF-ovi definitivno biti zabranjeni za ulagače iz kontinentalne Kine, koja još prakticira opću zabranu trgovanja i vlasništva nad digitalnim imovinama. Ali lova nekako uvijek nađe put, pa makar se radilo i o državi pod kontrolom Big Brothera u vidu moćne kineske komunističke partije.

Altovi slijede bitcoin

Tržište u blagom oporavku nakon krvavog vikenda! 99Bitcoins – pionirski learn-to-earn projekt!