Altovi slijede bitcoin

Što se altcoina tiče, ether bilježi rast od 3,5 posto, na 3145 dolara. BNB je u plusu 2,6 posto i njime se trguje po 561 dolarom. Najsnažniji oporavak u top 10 zabilježila je Solana, koja je rasla 5,5 posto.

SOL se oporavlja na krilima vijesti da je problem zagušenja na glavnoj mreži po svemu sudeći riješen. Zagušenje je vjerojatno prvenstveno rezultat eksplozije meme tokena na tom blockchainu. Iako su memeovi pomogli Solani da nadmaši Ethereum u ključnim metrikama trgovanja, također su mreži stvorili velik problem s performansama.

A kad smo već kod Solana memeova, danas su glavne zvijezde Dogwifcat i Cat in Dogs World, koji su izlistani na OKX-u, jednoj od vodećih off-shore kripto burzi u industriji. I dok je WIF nakon vijesti porastao preko tri dolara i brzo reterirao, Cat in Dogs World token rastao je gotovo 100 posto. Trenutačno mu dnevni plus iznosi 73 posto, a tržišna kapitalizacija 450 milijuna dolara. Dakle, ima tu još prostora za rast, pogotovo što se radi o novom tokenu lansiranom prije samo nekoliko tjedana.

Ali vratimo se najvećima. XRP je s plusom od 2,8 posto na nešto ispod 50 centi, a Toncoin je nakon Cardana flipnuo i Dogecoin. S današnjim rastom od 5,3 posto, TON je na šest dolara i 75 centi, s market capom iznad 24 milijarde dolara. Inače, prošli je tjedan TON postavio novi all time high od sedam dolara i 63 centi, a iako njegov snažan zamah traje od prošlog mjeseca, dobar dio analitičara smatra ga jednom od kriptovaluta koju treba pažljivo pratiti i u nadolazećim tjednima.

Na posljednjem mjestu u top 10 nalazi se DOGE, s dnevnim plusom od 2,3 posto. Unatoč tom padu prema dnu ljestvice, Dogecoin je jedan od rijetkih koji je izvedbom uspio nadmašiti bitcoin od početka godine. Uz njega, od 50 najvećih kriptovaluta to je uspjelo tek SHIBU, Stacksu, BNB-u, Mantleu i Renderu.

Kitovi i dalje čekaju dublji pad?

Odobreni spot BTC i ETH ETF-ovi u Hong Kongu