BTC ETF-ovi sada drže više od 10 mlrd USD u AUM-u

Kombinirana vrijednost imovine pod upravljanjem u spot bitcoin ETF-ovima premašila je tržište od 10 milijardi dolara samo mjesec dana nakon početka trgovanja.

Spot bitcoin ETF-ovi premašili su 10 milijardi dolara u imovini pod upravljanjem (AUM) i ne prestaju privlačiti interes ulagača. Podaci pokazuju da su od početka rada 11. siječnja, zaključno s prošlim petkom, zabilježili neto priljeve u vrijednosti od 2,8 milijardi dolara.

Većina odobrenih ETF-ova, uključujući BlackRockov IBIT i Fidelityjev FBTC, imali su gotovo isključivo priljeve od svog pokretanja. Iznimka je bio ETF Grayscalea koji je dosljedno bilježio odljeve tijekom sve 22 sesije trgovanja.

S Grayscale holding naknadama koje su postavljene na visokih 1,5 %, investitori su vjerojatno cirkulirali svoj kapital iz GBTC-a u ostale spot bitcoin fondove s konkurentnijom strukturom naknada.

Ono što treba napomenuti jest da se čini da je pritisak na prodaju GBTC-a popustio, s obzirom na to da su u petak, dakle 9. veljače, odljevi iz fonda iznosili svega 51,8 milijuna dolara. To je najniži iznos otkako je GBTC prvi put počeo trgovati kao ETF. 

Dodatno ohrabruje podatak koji kaže da se, unatoč znatnom usporavanju odljeva iz GBTC-a, priljevi u ostalih devet ETF-ova ne smanjuju.

Inače, neto priljevi u petak, u vrijednosti od 541 milijun dolara, uglavnom su bili potaknuti tokovima u IBIT, FBTC i ARKB. Sama tri fonda ostvarila su priljeve u vrijednosti od 573 milijuna dolara, a ARKB se pridružio redovima fondova s ​​više od milijardu dolara u AUM-u.

Glavni igrači, BlackRock i Fidelity Investments, već drže više od tri milijarde dolara pod upravljanjem, a BlackRock predviđa ukupni priljev od 150 do 200 milijardi dolara u sljedeće tri godine.

CryptoQuant prognozira 112K po BTC-u u 2024.

Bitcoin postigao novi lokalni vrh! Što slijedi nakon proboja iznad 50 tisuća dolara?