Bitcoin dosegnuo 45 tisuća dolara usred Coinbaseovog prijenosa 4069 BTC-a

Bitcoin je prešao 45 tisuća dolara usred strateških institucionalnih transakcija i snažnog tržišnog zamaha, signalizirajući potencijal za daljnje dobitke.

Bitcoin je pokazao bikovski potencijal zamaha nakon što je probio granicu od 45 tisuća dolara. U isto vrijeme proveden je niz strateških transakcija koje uključuju 4069 bitcoina u vrijednosti od oko 182,26 milijuna dolara, počevši od nepoznatog novčanika Coinbase Institutionalu.

Ubrzo je uslijedilo povlačenje 2510 bitcoina u vrijednosti preko 112 milijuna dolara na dva nepoznata novčanika. Osim toga, 1359 bitcoina u vrijednosti od 60,8 milijuna dolara premješteno je iz Coinbase Institutionala u drugi novčanik nepoznatog identiteta.

Ove trgovine, koje su se dogodile neposredno prije početka radnog vremena u SAD-u, ukazuju na uključenost velikih institucionalnih investitora iz Amerike. Iznos i vrijeme tih prijenosa doveli su do pojačanog interesa među ulagačima o tome što čeka budućnost bitcoina.

Institucionalni potezi i odgovor tržišta

Kripto analitičar Ali Martinez rasvijetlio je bitcoinove on-chain metrike, pokazujući da se trgovalo s 1,02 milijuna BTC-a u rasponu cijena od 42.560 USD-a, što je znatan obujam. To ukazuje da na to da bitcoin ima solidnu razinu podrške, što mu daje trenutačnu tržišnu poziciju. Martinez je također primijetio kritične razine otpora na 47.360 i 56.970 dolara, koje su mogući ciljevi za bitcoin.

Ovi uvidi dolaze kada tržište kriptovaluta pomno prati implikacije velikih transakcija na Coinbaseu. Tržište je zainteresirano da vidi hoće li ova aktivnost gurnuti bitcoin prema projiciranim razinama otpora, koje pružaju veliki potencijal rasta.

Ekonomska neizvjesnost i privlačnost bitcoina

Ova tržišna kretanja smještena su u šire gospodarsko okruženje, koje karakteriziraju volatilnost i strahovi od propasti banaka. Budući da je svijet u vremenu ekonomske nestabilnosti, Robert Kiyosaki, autor knjige Bogati otac, siromašni otac, naglasio je financijsku spremnost. On podupire imovinu poput bitcoina kao kritičnu zaštitu od ekonomskih preokreta, čija će cijena znatno porasti kada tržišta padnu.

Isti način razmišljanja imaju i drugi financijski stručnjaci koji bitcoin smatraju alternativom u slučaju kolapsa bankarstva. Ljudi poput Cathie Wood iz ARK Investa i Arthura Hayesa, bivšeg izvršnog direktora BitMexa, dokazali su da bitcoin može pobijediti bilo koju konvencionalnu imovinu tijekom financijskih previranja.

Trend cijena bitcoina

Uz stabilizaciju cijene bitcoina oko 45.124 dolara, kripto tržišta drže fige u nadi da će napokon doći do rasta. Posljednje povećanje cijena BTC-a na najviše razine od početka veljače omogućilo je malo predaha od inače ravnog tržišta na kojem se trgovalo unutar raspona još od sredine siječnja.

Analitičari kao što je Michaël van de Poppe predviđaju da bi bitcoin mogao doseći između 48.000 i 51.326 USD prije događaja prepolavljanja subvencija za blok, koji je zakazan za 17. travnja. Očekuje se da će taj događaj, smanjujući nagradu za rudarenje novih blokova, uvelike utjecati na cijenu bitcoina.

Unatoč tomu, treba biti oprezan jer je trenutačno pumpanje cijena povezano s većom polugom na tržištu. Znatno povećanje otvorenih kamata od 982 milijuna dolara unutar manje od 24 sata implicira vjerojatnost kretanja unaprijed. Ta aktivnost financijske poluge naglašava važnost spremnosti tržišnih sudionika na oštre fluktuacije cijena.

Zašto je Bittensorov TAO hit AI token? Analiza!

BlackRock i Fidelity ETF-ovi najbolji debitanti u ETF povijesti