U TD Cowenu smatraju da ETH ETF-ovi neće stići u 2024.

Prema analitičarima TD Cowena, nekoliko čimbenika, uključujući Genslerov usporen pristup, čini malo vjerojatnim odobrenje Spot ETH ETF-a ove godine.

U nedavnoj bilješci investicijska banka TD Cowen iznijela je svoje predviđanje koje kaže da se odobrenje Spot ETH ETF-ova neće dogoditi u skorije vrijeme. Prema TD Cowenu, Komisija za vrijednosne papire i burzu (SEC) ne želi se žuriti oko odobrenja bilo kakvih novih ETF-ova.

“Ne očekujemo da će SEC 2024. odobriti Spot ETH ETF. To je politička odluka jer nema koristi za predsjednika SEC-a, Garyja Genslera, da odobri ETH ETF, s obzirom na to koliko su progresivni demokrati bili uznemireni zbog odobrenja Spot BTC ETF-ova, smatraju iz TD Cowena.

Naime, ova investicijska banka vjeruje da se Genslerov mogući interes za druge uloge, poput ministra financija, možda neće ostvariti čak i ako predsjednik Joe Biden osvoji drugi mandat, ako naprednjaci nisu na njegovoj strani.

Bilješka također dodaje da bi Gensler vjerojatno želio pratiti izvedbu Spot Bitcoin ETF-ova prije nego što odobri ETH proizvode. Iz banke stoga kažu da predsjednik SEC-a preferira sporiji pristup s ETH ETF-om. 

Dodatni razlog jest to što Genslerov mandat traje do lipnja 2026. To mu daje vremena za sudske slučajeve i više mjera za provedbu. U biti, u TD Cowenu vjeruju da se Gensleru ne žuri djelovati.

Nakon odbijanja prijava više od desetljeća, SEC je ranije ovog mjeseca odobrio Spot Bitcoin ETF-ove. Od prve prijave Camerona i Tylera Winklevossa 2013., SEC je odbio sve prijedloge. Najvažniji čimbenik zašto je sada regulator promijenio ploču jest sudska presuda protiv te agencije.

Podsjetimo, Grayscale je tužio SEC nakon što je Komisija 2022. odbila prijedlog tvrtke da pretvori Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) u ETF. Tvrtka je optužila Komisiju da nije primijenila dosljedan tretman sličnih investicijskih sredstava. 

Nakon što je SEC izgubio slučaj, odobrenje bitcoin proizvoda bilo je samo pitanje vremena. Ostaje da vidimo kako će se razvijati saga s ether ETF-ovima, no vjerojatno će u konačnici i oni biti odobreni.

XRP kitovi dižu valove: 10-godišnji maksimum novčanika s XRP-om!

Solana je definitivni pobjednik dosadašnjeg dijela ciklusa!