Tether povećava tržišni udio za 21 % u 2023.

U 2023. Tetherov (USDT) tržišni udio stablecoina porastao je s 50 na 71 %.

Prema Glassnodeu, od početka 2023. ponuda stablecoina USDT porasla je za 28,7 milijardi dolara. U isto vrijeme, 14. siječnja 2024., kapitalizacija USDT-a dosegla je 95 milijardi dolara.

Za usporedbu, USDT-ov najbliži konkurent jest USDC. Kao i ostali stablecoinovi na popisu, Circleov je token u recesiji.

Od početka 2023. ponuda imovine smanjila se za 17,78 milijardi dolara. Pad udjela Circlea posljedica je nekoliko čimbenika, od kojih je jedan depeg iz proljeća 2023. uzrokovan kolapsom Silicon Valley Banka.

Početkom siječnja 2024. Tether je ponovno dodao milijardu dolara USDT-a rezervama na mreži Tron. Posljednji je put obnovio svoje rezerve u prosincu 2023. I tada je Tether izdao milijardu USDT-a.

Novi izvršni direktor tvrtke, Paolo Ardoino, također je stablecoin USDT nazvao primjerom otpornosti i inovativnosti. „Postao je to proizvod koji koriste i kojem vjeruju stotine milijuna ljudi“, rekao je.

Također je podijelio planove za tekuću godinu, istaknuvši da Tether planira lansirati nekoliko novih proizvoda i konsolidirati postojeća rješenja, izrazivši uvjerenje u daljnji razvoj tvrtke uvođenjem vrijednih funkcija i novih ulaganja.

Terra Luna Classic uvodi EVM podršku. Oživljavanje LUNC-a neizbježno?

Robinhood preko noći dodao 202 milijarde SHIB-a