ARK Invest dokupio COIN

ARK Invest kupio je više od 400.000 dionica Coinbasea u ukupnom iznosu od više od 21 milijun dolara na dan kada je SEC burzi dostavio tužbu.

Istog dana kada je mjenjačnica kriptovaluta Coinbase dobila tužbu od Komisije za vrijednosne papire i razmjenu Sjedinjenih Američkih Država (SEC), ARK Invest dodao je još dionica svom posjedu Coinbasea. 

Prema obavijesti ARK Investa, tvrtka je dodala približno 419,324 dionice Coinbasea, što ukupno iznosi gotovo 21,6 milijuna dolara. Kupnja je uslijedila nakon što su dionice burze pale za više od 20% 6. lipnja, nakon tekuće akcije i tužbi SEC-a

ARK Investa slijedi svoju već ustaljenu politiku kupnje COINA. Otprilike prije mjesec dana, 2. svibnja, ARK Invest je dodao dodatnih 168,869 Coinbase dionica , što je tada iznosilo oko 8,5 milijuna dolara. 

Tvrtka je također uložila u ožujku i travnju, u 2,4 milijuna dionica za oko 117 milijuna dolara i 304.300 dionica u vrijednosti od 17,5 milijuna dolara. U vrijeme pisanja ovog teksta cijena dionice Coinbasea kreće se oko 53,11 USD.

Nedavna tužba SEC-a protiv Coinbasea optužuje burzu da nudi neregistrirane vrijednosne papire i da se nikada nije registrirala kao broker, nacionalna burza vrijednosnih papira ili klirinška agencija.

Izvršni direktor Coinbasea Brian Armstrong odgovorio je na Twitteru i rekao da je njegov tim “uvjeren u činjenice i zakon”. Dodao je kako pozdravlja priliku “da se konačno razjasne kripto pravila”, i to na sudu.

Glavni pravni službenik za Coinbase Paul Grewal rekao je Kongresu SAD- a 6. lipnja da je tvrtka “prigrlila regulativu” otkad je osnovana i da se samo u 2022. godini sastala sa SEC-om 30 puta radi regulatornih smjernica ali nikada nije dobila prave odgovore od regulatora.

DeFi eksplodirao

Razlike između tužbi protiv Binancea i Coinbasea