BitBoy Crypto prijeti odvjetnicima koji ga tuže

U sudskom podnesku kolektivne tužbe odvjetnici su naveli da ih je Ben Armstrong počeo uznemiravati nakon što je imenovan optuženikom.

Odvjetnici koji zastupaju kolektivnu tužbu protiv “BitBoy Crypto” YouTubera Bena Armstronga i drugih kripto influencera zbog navodnog promoviranja kripto burze FTX-a tvrde da im je Armstrong uputio višestruke prijetnje.

Sudski podnesak od 20. ožujka koji su podnijeli odvjetnici kolektivne tužbetvrdi da ih je Armstrong počeo uznemiravati “beskrajnim telefonskim pozivima, tweetovima i emailovima” i “uvredljivim i prijetećim objavama na Twitteru , YouTubeu i drugim društvenim medijima.”

Armstrong je među nekoliko takozvanih “FTX influencera” imenovanih u tužbi koja je teška milijardu dolara jer su navodno “promicali FTX kripto prijevaru bez otkrivanja naknade.”

U podnesku se tvrdilo da je Armstrong “povremeno obavljao i do 21 poziv u roku od 45 minuta” i ostavljao govorne poruke “pune vulgarnosti” koje su “konkretno” bile usmjerene na odvjetnike.

Podnesak dalje navodi da govorna pošta uključuje upozorenja Adamu Moskowitzu, jednom od odvjetnika u kolektivnoj tužbi, u kojima je Armstrong navodno rekao Moskowitzu: “Imat ćemo prosvjednike protiv Prvog amandmana oko vaše kuće 24 sata dnevno, dan i noć .”

U drugoj navodnoj poruci koju je Armstrong uputio Moskowitzu, koja je potaknula prijavu vlastima, upozorio je odvjetnika da su “ovi ljudi opasni” i da mogu rezultirati “ubijanjem vas i vaše obitelji”.

Nije mu prvi puta…

Podnesak također dijeli e-mail koji je Armstrong navodno poslao Moskowitzu, nazivajući ga “kučkom” i “nevjerojatno glupim mamojebačem” prije nego što je Armstrong izjavio da “nikad nije promovirao FTX” i rekao Moskowitzu da “očekuje protutužbu”.

Odvjetnici su tvrdili da im je druga govorna pošta rekla “da ‘kućne adrese odvjetnika kruže Redditom.” U izjavi za Cointelegraph, Armstrong je rekao: “Nikada ih nisam nazvao” te da je samo”tweetao o njima i poslao im emailove nekoliko puta”.

U podnesku se također spominje video na YouTubeu koji je Armstrong objavio 16. ožujka. Tvrdi se da je bio usmjeren na odvjetnike i one koji su iza tužbe i navodno ih je upozorio da “ide na njih punom snagom”. Odvjetnici tvrde da je Armstrong poticao “druge da se pridruže napadima”.

Sudska prijava također navodi da to “nije prvi put” da je Armstrong izazvao “prijeteću kontroverzu” nakon što je podnio i kasnije odustao od tužbe za klevetu protiv kolege kreatora YouTube sadržaja Erlinga Mengshoela Jr., koji se naziva “Atozy”.

Armstrong je podnio tužbu protiv Mengshoela u kolovozu 2022. kao odgovor na videozapis YouTubera iz studenog 2021. pod naslovom “Ovaj YouTuber vara svoje obožavatelje…Bitboy Crypto”, u kojem se navodi da je Armstrong lažno promovirao kripto za vlastitu korist.

Nekoliko tjedana kasnije, Armstrong je u livestreamu otkrio da odustaje od tužbe i ustvrdio da je “Atozy pobijedio” nakon što je Mengshoel uspio prikupiti više od 200.000 dolara za svoju obranu u manje od 24 sata.

Cathie Wood impresionirana izvedbom BTC-a

Magic Eden prihvaća Ordinale