Jedan kit Solane iznenada premjestio više od 184 milijuna dolara

Ethereumov rival osigurao je partnerstvo s Brave Browserom. Brave je prvi put otkrio plan za integraciju sa Solanom krajem 2021., ali se suzdržavao od detalja.

Solana (SOL) vrijedna devet znamenki u pokretu je nakon golemog prijenosa kripto kitova između dva nepoznata novčanika, dok Ethereumov (ETH) rival osigurava partnerstvo sa softverskim divom Brave.

Kako je prvo izvijestila usluga praćenja blockchaina Whale Alert, nepoznati kit na blockchainu Solana prenio je 7,981.517 SOL tokena u vrijednosti od 184,488.088 dolara u trenutku prijenosa.

Prijenos je ostavio prvu Solaninu adresu praktički praznom sa samo 0,002 SOL, koji još stoje u novčaniku.

Veliki potez dolazi dok Solana najavljuje partnerstvo s Braveom kako bi Solanin dApp (decentralizirana aplikacija) dobio podršku za iOS i Android verzije preglednika Brave. Prema najavi, korisnici Bravea sada se mogu povezati na Solana dApps Braveovim ugrađenim kripto novčanikom bez napuštanja preglednika.

Amelia Daly, voditeljica partnerstva u Zakladi Solana, rekla je da je nova integracija važna jer korisnicima daje veze na Solanine programe temeljene na pregledniku, optimizirane za mobilnu upotrebu.

„Napredak u korisničkom doživljaju i upotrebi mobilnim uređajem jedan je od najvažnijih načina za uključivanje novih korisnika.“

Izvršni direktor i suosnivač Bravea, Brendan Eich, kaže: „Brave je sve više preglednik izbora za svijet Weba3, a dodavanjem Solanine dApp podrške na mobilnom uređaju proširujemo taj doseg na drugu ključnu skupinu koja traži brze i praktične načine korištenja svoje kriptovalute u pokretu.“

U vrijeme pisanja, SOL je porastao gotovo 200 % u odnosu na najniže vrijednosti početkom prošlog mjeseca i trenutačno se tim tokenom trguje za 23,35 USD. Basic Attention Token (BAT), Braveov izvorni token, porastao je 52 % u prošlom mjesecu i trenutačno vrijedi 0,29 USD.

Dnevni pregled 07.02.’23. – Tokeni povezani s AI bilježe pluseve veće od 1000%

Chiliz pokreće svoj nativni blockchain