UAE koristit će kripto za inozemno trgovanje

Državni ministar za vanjsku trgovinu UAE-a rekao je da će kriptovalute igrati glavnu ulogu u vanjskotrgovinskim transakcijama te zaljevske države.

Čini se da se gospodarsko okruženje za kriptovalute popravlja s očekivanjima da su Federalne rezerve spremne na ublažavanje svog strmoglavog rasta kamatnih stopa tijekom 2023.

Čak i s onime što bi se moglo smatrati prilično oštrim propisima koji u nekom trenutku stupaju na snagu u određenim jurisdikcijama diljem svijeta, npr., MiCA u Europi, mnogi počinju uviđati kako bitcoin i kripto mogu igrati važnu ulogu u ekonomijama.

Izjava ministra vanjske trgovine Ujedinjenih Arapskih Emirata u kojoj kaže da će kripto igrati glavnu ulogu u trgovini UAE-a u budućnosti iznimno je značajna i natjerat će mnoge vlade da se još više usredotoče na sektor.

Thani Al-Zeyoudi, državni ministar za vanjsku trgovinu Ujedinjenih Arapskih Emirata, dao je intervju za Bloomberg televiziju tijekom sudjelovanja na konferenciji u Davosu. Ministar je istaknuo kako njegova zemlja pokušava privući projekte povezane s kriptom.

Rekao je sljedeće: „Najvažnije je da definiramo globalno upravljanje kada je riječ o kriptovalutama i kripto tvrtkama. Počeli smo privlačiti neke od kompanija u zemlju s ciljem da zajedno izgradimo odgovarajuće upravljanje i učinkovit pravni sustav.“

Globalno upravljanje kriptovalutama moglo bi biti teško postići, s obzirom na to da postoji mnogo različitih pogleda na to kako regulirati sektor. Na primjer, američki SEC već je godinama neodlučan oko pitanja jesu li većina kriptovaluta vrijednosni papiri. 

Također, s obzirom na to da SAD i Europa imaju vrlo velike i utjecajne bankarske sektore, postoji velik unutarnji pritisak na zakonodavce da pretjerano reguliraju ili čak zabrane kripto. To vjerojatno neće odgovarati zemljama poput UAE-a koje imaju progresivniji kripto pristup.

Još jedan ministar Ujedinjenih Arapskih Emirata, Omar Sultan Al Olama, koji također prisustvuje Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, podržao je svog kolegu, potvrđujući da je njegova nacija predana tomu da postane svjetsko središte kriptovaluta.

Metaverzum će promijeniti društveni život

Cardano se oporavlja od prekida rada