Digital Currency Group (DCG) obustavlja dividende

Digital Currency Group, tvrtka rizičnog kapitala koja ima udio u više od 200 kripto projekata, najavila je obustavu dividendi dok je jedna od tvrtkinih podružnica u financijskim problemima.

Digital Currency Group (DCG) do daljnjega zaustavlja tromjesečne isplate dividendi jer pokušava očuvati likvidnost. Tvrtka je objavila da je usredotočena na jačanje bilance smanjenjem operativnih troškova i očuvanjem likvidnosti.

DCG je naveo da razmatra i prodaju neke od imovine unutar svog portfelja. Financijski problemi kompanije proizlaze iz nevolja podružnice, kripto brokera Genesis Global Trading, koji vjerovnicima navodno duguje više od tri milijarde dolara. 

Korisnici trenutačno ne mogu povući sredstva s Genesisa, nakon što je zaustavio povlačenja 16. studenoga, što je potaknulo Camerona Winklevossa, čelnika burze Gemini, da u ime svojih korisnika sa sredstvima na Genesisu pozove DCG da smijeni svog CEO-a, Barryja Silberta.

Prema Winklevossu, Genesis duguje Geminiju 900 milijuna dolara za sredstva koja su posuđena Genesisu kao dio Geminijevog Earn programa, koji korisnicima nudi mogućnost zarađivanja godišnjeg prinosa na njihove zaključane kriptovalute.

Winklevoss također tvrdi da DCG duguje 1,675 milijardi dolara Genesisu, iako je Silbert to negirao. Ubrzo nakon Winklevossovog pisma, Komisija za vrijednosnice i burzu (SEC) optužila je obje tvrtke za ponudu neregistriranih vrijednosnih papira kroz program Earn.

Genesisovi problemi prvi su put postali očiti nakon spomenute obustave povlačenja 16. studenoga, za što je tvrtka okrivila „neviđena tržišna previranja nakon kolapsa FTX-a, koja su uzrokovala nenormalne razine povlačenja“.

Dana 10. studenoga, manje od tjedan prije, Genesis je otkrio da ima oko 175 milijuna dolara zaglavljenih na FTX-u, što je rezultiralo DCG-ovom hitnom infuzijom kapitala od 140 milijuna dolara u pokušaju da mu riješi probleme s likvidnošću.

DCG također posjeduje Grayscale Investments i njihov niz zaklada za digitalnu imovinu. Uložio je u više od 200 tvrtki unutar kripto industrije, uključujući imena poput tvrtke za analizu blockchaina Chainalysis, izdavatelja stablecoina Circle i burze digitalne imovine Kraken.

Zaradite BTC igrajući šah na mobitelu

Što je SEC radio u 2022.?