Crypto.com otpušta 20 posto radne snage

Nekoliko dana nakon što je Coinbase najavio rezanje svoje radne snage, Crypto.com danas otkriva da će također smanjiti broj svog globalnog osoblja za 20 %.

U pismu poslanom zaposlenicima podijeljenom na društvenim mrežama, suosnivač i glavni izvršni direktor Crypto.com-a, Kris Marszalek, rekao je da je nekoliko čimbenika, uključujući stalne gospodarske probleme i nepredviđene događaje u industriji, utjecalo na takvu odluku.

„Ambiciozno smo rasli početkom 2022., gradeći kompaniju nevjerojatnim zamahom i u skladu s uzlaznom putanjom šire industrije. Ta se putanja brzo promijenila s utjecajem negativnih gospodarskih kretanja“, napisao je Marszalek.

Izvršni direktor rekao je da, iako je smanjenje broja zaposlenih prošlog srpnja omogućilo tvrtki da prebrodi gospodarsku krizu, Crypto.com nije predvidio kolaps FTX-a i štetne posljedice po cijelu industriju.

„Iz tog razloga, dok se nastavljamo usredotočavati na razborito financijsko upravljanje, donijeli smo tešku, ali u ovom trenutku nužnu odluku o dodatnim smanjenjima kako bismo tvrtku pozicionirali za dugoročni uspjeh“, kaže Marszalek.

Crypto.com se tako tijekom tekuće kripto zime pridružuje drugim tvrtkama visokog profila u otpuštanjima, uključujući Coinbase, Huobi i SuperRare Labs, a nakon kolapsa Celsiusa, Voyager Digitala i FTX-a.

Unatoč lošim vijestima, Marszalek je ostao optimističan u pogledu budućnosti tvrtke i obratio se zaposlenicima rekavši da on i više vodstvo ostaju sigurni kao i uvijek u viziju i misiju tvrtke:

„Pred nama je značajna godina dok nastavljamo pomagati u vraćanju povjerenja u našu industriju i dalje usmjeravati naše usluge na tržišta diljem svijeta. Uvjeren sam u našu sposobnost da izgradimo i vodimo tržište i zahvalan sam što radim sa svima vama na putu koji je pred nama.“

Sjevernokorejski hakeri odgovorni za trećinu svih cyber krađa

Žrtve BitConnecta dobivaju 17 milijuna dolara odštete