Gates ne smatra da je Web3.0 velika stvar

Za suosnivača Microsofta budućnost leži u umjetnoj inteligenciji, a ne u Webu3 ili metaverzumu.

Suosnivač Microsofta, Bill Gates, ne čini se uvjerenim u važnost Weba3 i metaverzuma, rekavši da takva tehnologija jednostavno nije revolucionarna. Odgovarajući na pitanje korisnika Reddita o tome koja trenutačna tehnologija ima potencijal interneta 2000. godine, poslovni magnat je rekao:

„Umjetna inteligencija (AI) jest značajna tehnologija. Ne mislim da je Web3 toliko bitan ili da su same stvari u metaverzumu revolucionarne, ali AI je prilično revolucionaran.“

Tijekom sesije „Pitaj me bilo što“ (AMA) u kojoj je tehnološki doajen odgovarao na pitanja o raznim temama, opetovano je spominjao AI kao najuzbudljivije polje za tehnologiju inovacija danas.

Upitan za svoje mišljenje o chatbotu ChatGPT, rekao je da proizvod daje uvid u ono što dolazi. „Impresioniran sam cijelim tim pristupom i stopom inovacija“, dodaje Gates. Također je govorio o mogućim primjenama umjetne inteligencije u vlastitom humanitarnom radu.

„Razmišljajući u kontekstu Zaklade Gates, želimo imati instruktore koji pomažu djeci da nauče matematiku i da ona ostanu zainteresirana. Želimo medicinsku pomoć za ljude u Africi koji nemaju pristup liječniku“, kaže Gates

Inače, krajem 2021. Gates je predvidio da će većina virtualnih sastanaka prijeći s 2D platformi poput Zooma i Teamsa na metaverzum u roku od dvije ili tri godine. Dodao je da ga se dojmilo kako VR tehnologija poboljšava iskustvo sastanaka na daljinu.

Ali milijarder je također jasno izrazio svoje protivljenje kriptovalutama i NFT-ima, rekavši da su sto posto temeljeni na teoriji veće budale. U međuvremenu Microsoft, gdje je Gates još angažiran, iako tvrtku ne vodi svakodnevno, korača prema metaverzumu.

Prošle je godine ta tvrtka bila jedna od 35 kompanija, uz Metu, Sony i Alibabu, koje su osnovale Metaverse Standards Forum. Ideja je koordinirati suradnju za otvorenim i uključivim metaverzumom. Tvrtka također radi na tome da Gatesovo predviđanje o virtualnim sastancima postane stvarnost.

CoinGecko na svoju stranicu dodaje podatke o rezervama kripto burzi

Opsežne istrage Nexovih zaposlenika