Logan Paul prijeti tužbom Coffeezilli

YouTuber Logan Paul zaprijetio je da će tužiti kolegu YouTubera i internetskog detektiva Coffeezillu za klevetu nakon što je Paulov NFT projekt CryptoZoo nazvao prijevarom.

Njih dvojica se prepiru na društvenim mrežama i preko YouTube videa još od 17. prosinca, kada je Stephen Findeisen, poznat kao Coffeezilla, lansirao prvi od trodijelne video serije napadajući CryptoZoo i Paula, koji je bio zaštitno lice projekta.

„CryptoZoo trebao je biti zabavna blockchain igra koja vam može zaraditi novac, ali nekoliko milijuna dolara ulagačkog novca poslije ništa ne funkcionira“, rekao je Findeisen.

U svom najnovijem odgovoru Logan Paul objavio je YouTube video 4. siječnja optužujući internetskog detektiva da je predvodio optužbu da pokrene i unovči priču, govoreći milijunima ljudi da je on varalica i da je time pokušao prevariti svoju publiku.

Također je optužio Coffeezillu da je to učinio bez provjere bilo kakvih pozadinskih informacija ili potkrijepljenja bilo kakvih dokaza, dodajući da je uzeo izjave nekolicine kriminalaca kao istinu i prekršio zakone objavivši klevete, pa je dodao: „Vidimo se na sudu.“

CryptoZoo je NFT igra koja omogućava kupnju NFT jaja koristeći izvorni token igre, ZOO. Iz tih jaja se zatim izliježu životinje koje se mogu uzgajati da bi se stvorile hibridne životinje. Hibridi su trebali biti razmjenjivi i omogućiti igračima zaradu.

Međutim, CryptoZoo blog nije objavio nikakav novi sadržaj od 20. travnja, što je neke navelo da povjeruju kako je razvoj projekta zaustavljen, a Coffeezilla je u videu od 11. rujna 2021. opisao slike kao hrpu fotografija iz Adobea koje su loše fotošopirane.

Tijekom trodijelne serije Coffeezille o CryptoZoo-u ovaj je YouTuber intervjuirao navodne investitore projekta. Jedan investitor koji tvrdi da još drži jaja pozvao je CryptoZoo tim da nadoknadi novac vjernim obožavateljima ili da pokuša obnoviti projekt.

Nastavno, u svom posljednjem videu, Paul je rekao da će nastaviti graditi projekt, podijelivši teaser u kojem stoji da CryptoZoo dolazi 2023./2024. ZOO token pao je za 99,5 % tijekom prošle godine, unatoč nekim dobicima u prošlom tjednu nakon nedavne medijske pozornosti.

Regulatori FTX-u oduzimaju milijune u dionicama Robinhooda

Bivši vodeći odvjetnik FTX-a surađuje s vlastima