FED upozorava banke na rizike vezane uz kripto

Federalne rezerve dale su izjavu u kojoj upozoravaju banke na rizike poslovanja s kriptovalutama.

Prvi veliki rizik mogućnost je raznih prijevara. Budući da je sektor još uglavnom nereguliran, pojedincima može biti teško zaštititi se od beskrupuloznih aktera koji žele iskoristiti investitore koji nisu na oprezu.

Pravne nesigurnosti također predstavljaju značajan problem. Pitanja vezana uz praksu skrbništva, otkupe i vlasnička prava mogu biti nejasna i zbunjujuća, a neka od tih pitanja trenutačno su predmet pravnih postupaka.

Osim toga, neke tvrtke za kripto imovinu optužene su za netočne ili obmanjujuće izjave i objave. To uključuje pogrešno predstavljanje saveznog osiguranja depozita i neke druge prakse koje mogu biti obmanjujuće.

Volatilnost tržišta kripto imovine još je jedan veliki rizik. Stablecoini također mogu predstavljati rizik koji bi mogao dovesti do odljeva depozita za bankarske organizacije koje drže rezerve stablecoina.

Međusobno povezana priroda sektora kripto imovine isto predstavlja veliki izazov jer je zaraza unutar sektora moguća kroz problematične zajmove, ulaganja, financiranje, usluge i operativne aranžmane.

Ove međusobne isprepletenosti također bi mogle stvoriti rizike za bankarske organizacije koje su izložene sektoru kripto imovine. Prakse upravljanja rizikom i vođenja u sektoru kripto imovine kritizirane su zbog nezrelosti i nedostatka robusnosti.

Korištenje otvorenih, javnih i decentraliziranih mreža isto nosi vlastiti skup rizika, uključujući nedostatak mehanizama upravljanja, nejasne uloge i odgovornosti, kao i ranjivost na kibernetičke napade i hakiranja.

BTC rudar Core Scientific zatvara Celsiusova postrojenja

SBF se pred sudom izjasnio nevinim