BMW nastavlja koristiti blockchain

Njemački proizvođač automobila BMW planira integrirati blockchain tehnologiju u svoje svakodnevno poslovanje i stvoriti blockchain program vjernosti za svoje kupce u Tajlandu.

Popularni proizvođač automobila uključio je tvrtku za blockchain infrastrukturu Coinweb kao svog pružatelja decentralizirane arhitekture i BNB lanac za podmirivanje transakcija.

Integracija blockchain tehnologije u BMW odvijat će se u dvije faze. Prvo će decentralizirana tehnologija biti integrirana u dnevne operacije BMW-a s ciljem automatizacije dugotrajnih ručnih procesa i pojednostavljenja tvrtkinih usluga financiranja, za što će se koristiti BNB blockchain.

U drugoj fazi projekta Coinweb će razviti prilagođenu Web3 aplikaciju za BMW-ov program vjernosti kupaca. Program će koristiti shemu nagrađivanja koja se temelji na blockchainu za poticanje kupaca BMW Grupe.

Vlasnici će moći koristiti svoje nagrade za kupnju robe i usluga od BMW-a, kao i od povezanog ekosustava u budućnosti, također na Binanceovom nativnom BNB blockchainu.

Govoreći o tome kako će kupci biti nagrađeni u okviru nadolazećeg programa vjernosti, izvršni direktor Coinweba, Toby Gilbert, rekao je da će kupci biti nagrađeni svaki put kada imaju dodirne točke s BMW ekosustavom, bilo da je riječ o kupnji novog automobila ili odlasku na servis.

Interes proizvođača automobila za decentraliziranu tehnologiju nije ništa novo, a BMW je uključen u tehnologiju od 2018. BMW je prvi upotrijebio blockchain tehnologiju kako bi pratio svoju opskrbu kobaltom i osigurao da se proizvodi tvrtke isporučuju prema etičkim praksama.

Osim BMW-a još je jedan popularni njemački proizvođač automobila, Mercedes, dosad aktivno koristio nezamjenjive tokene (NFT) i kripto kovanice kao promotivne alate.

Talijanski proizvođač automobila Alfa Romeo već koristi blockchain tehnologiju za praćenje automobilskih rekorda, dok je Ferrarijev novi ugovor također nagovijestio NFT integraciju.

Fidži nova država koja će usvojiti BTC kao sredstvo plaćanja?

Solana i dalje u slobodnom padu