Google zapošljava bivšeg rukovoditelja BlockFi-a za rad na Webu3

Google pojačava svoje napore da postane glavni igrač na decentraliziranom webu. Da bi to postigao, tehnološki div traži talente gdje god ih može pronaći.

Google pojačava svoje napore da postane glavni igrač na decentraliziranom webu. Da bi to postigao, tehnološki div traži talente gdje god ih može pronaći.

Rishi Ramchandani, bivši potpredsjednik BlockFi-a, postat će Googleov voditelj Weba3 za azijsko-pacifičku regiju. Mitesh Agarwal, generalni direktor Google Clouda, objavio je vijest u srijedu.

„Uzbuđen zbog sljedećeg koraka u svojoj karijeri! Radujem se rastu Google Cloud Web3 nastojanja u APAC-u (azijsko-pacifičkim zemljama) i radu sa sjajnim ljudima ondje“, rekao je Ramchandani.

Ramchandani je obnašao svoju poziciju u sada bankrotiranoj tvrtki za kripto zajmove od lipnja 2020. BlockFi je podnio zahtjev za stečajem prošlog mjeseca, nedugo nakon kolapsa kripto burze FTX. Ovaj kripto zajmodavac bio je značajno izložen FTX-u.

Ranije ove godine BlockFi je za dlaku izbjegao bankrot nakon kolapsa Three Arrows Capitala. Uspio je to uglavnom zahvaljujući zajmu od 250 milijuna dolara upravo od FTX-a.

Google i Web3

Zapošljavanje signalizira da Google u bliskoj budućnosti možda želi proširiti svoju ponudu kriptovaluta.

Trenutačno Google Cloud nudi alate i infrastrukturu za Web3. Tehnološki div reklamira bolje skaliranje i lakši razvoj Web3 usluga na svojoj platformi.

Google je još u listopadu lansirao Blockchain Node Engine, mehanizam čvora temeljen na oblaku za razvojne programere Ethereuma. Tehnološki div ima više partnera u Web3 prostoru, uključujući Nansen, analitičku on-chain tvrtku.

Najnovije zapošljavanje pokazuje da Google ozbiljno želi postati glavni igrač na decentraliziranom webu. To bi moglo značiti da možemo očekivati više Web3 proizvoda i usluga od Google Clouda već u bliskoj budućnosti.

BlockFi želi odmrzavanje sredstava korisnika

Polygon (MATIC) predstavlja posljednji zkEVM tesnet prije pokretanja mainneta