Musk radi na Twitterovom kripto tokenu?

Nekoliko online istražitelja istaknulo je da je u izradi novi izvorni kripto token na Twitteru. Naziva se Twitter Coin, a priča se da bi mogao istisnuti Dogecoin kao sredstvo plaćanja na Twitteru.

Istraživačica Jane Manchun Wong prva je iznijela informaciju o mogućem novom tokenu. Izvukla je kod iz najnovije verzije web aplikacije Twitter, koja je sadržavala vektorsku sliku „Twitter Coina“.

Doduše, Wong je pojasnila da ikona Twitter Coina ne mora nužno predstavljati izvorni token, već samo vizualni prikaz značajke kripto napojnice na Twitteru.

Međutim, ubrzo nakon toga njezini su Twitter i LinkedIn profili onemogućeni. To je dodatno potpirilo glasine o Twitter Coinu, a neki korisnici tvrde da je izbačena s Twittera zbog onoga što je podijelila s javnošću.

Drugi incidenti na Twitteru također su izazvali sumnju u zajednici. Na primjer, 3. prosinca izvršni direktor Dogecoina, Billy Markus, istaknuo je da je nekoliko računa povezanih s Dogeom zabranjeno na platformi.

Vlasnik Twittera, Elon Musk, odgovorio je da se to istražuje. Ubrzo je tvitao da je stvar riješena i da su računi ponovno aktivirani. Tvrdio je da se pogreška dogodila jer je tim Twittera eliminirao spam ili bot račune.

Neki korisnici Twittera i pristaše Dogea smatraju da bi to mogao biti slučaj da platforma formalno priznaje Doge kao službenu valutu Twittera i da je Twitter Coin samo još jedan nadimak za Doge.

Međutim, ako se pokaže da je Twitter Coin samostalna kriptovaluta, to bi moglo predstavljati probleme za Doge. Doge je uvijek imao koristi od otvorene podrške Elona Muska.

Ako ga s prijestolja skine neka druga kripto valuta, to bi moglo predstavljati veliki udarac toj meme kovanici, koja uvelike duguje svoj uspjeh Twitteru i Muskovom zagovaranju.

Chainlink započinje sa stakingom

Evo deset bikovskih kripto katalizatora za sljedeću godinu