„SBF halucinira i trebao bi biti u zatvoru“

Izvršni direktor Galaxy Digitala, Mike Novogratz, nazvao je intervjue bivšeg izvršnog direktora FTX-a teatrom apsurda. Rekao je da je Sam Bankman-Fried počinio prijevaru i da bi trebao biti u zatvoru.

Bankman-Fried dao je niz intervjua od kolapsa FTX-a. Bivši izvršni direktor te burze rekao je da nije svjesno pomiješao sredstva korisnika FTX-a i svoje trgovačke tvrtke Alameda Research. Alamedini gubici na kraju su srušili cijelo Bankman-Friedovo kripto carstvo.

„Tu ima puno narcisoidnosti i grandioznosti. Bit će krivično gonjen i on će provesti neko vrijeme u zatvoru“, kaže Novogratz.

Bivši izvršni direktor FTX-a inzistirao je na tome da je do kolapsa došlo zbog loših korporativnih kontrola i neuspjeha u upravljanju rizicima. Novogratz se nije s time složio, rekavši da je Bankman-Fried ukrao novac.

„I nije to bio samo Sam. To ne može izvesti samo jedna osoba. Nadam se da će nadležni razotkriti istinu“, dodaje Novogratz.

Njegov Galaxy Digital bio je među tvrtkama koje su imale svoja sredstva zaključana u FTX-u. Ta investicijska tvrtka otkrila je poziciju od 76,8 milijuna dolara na računima FTX-a.

Novogratz očito nije imun na donošenje loših procjena o kriptovalutama. Milijarder je mnogo uložio i u sada bankrotiranu Terra-Lunu i čak si ju je istetovirao.

Inače, Novogratza je teško pogodila kripto zima. Neto vrijednost ovog kriptomilijardera bila je 8,5 milijardi dolara na vrhuncu kripto tržišta. Do rujna je pao na 2,1 milijardu dolara.

Ne slažu se svi investitori s Novogratzom o FTX-u i Bankman-Friedu. Milijarder i investitor Bill Ackman drukčije je reagirao na intervju. „Nazovite me ludim, ali mislim da @sbf govori istinu“, tvitao je Ackman.

Investitor i bivši plaćeni glasnogovornik FTX-a, Kevin O’Leary, iskoristio je priliku da se složi s Ackmanom.

Binance pauzirao povlačenja zbog hakiranja Ankra

Ministarstvo pravosuđa SAD-a poziva na istragu FTX-a