Binance angažirao Mazars za PoR

Binance će za provjeru kripto rezervi angažirati revizorsku tvrtku koju je koristio Donald Trump.

Mazars, računovodstvena tvrtka koja je radila za tvrtku bivšeg predsjednika Sjedinjenih Država, Donalda Trumpa, imenovana je službenim revizorom za provođenje financijske provjere treće strane u sklopu Binanceovih ažuriranja dokaza rezervi (PoR).

Mazars je bio uključen u kontroverzu sa zahtjevom Odbora za nadzor i reforme Predstavničkog doma za neke od Trumpovih financijskih podataka iz 2019. Tvrtka je navodno nakraju prekinula veze s Trumpom i njegovom obitelji u 2022.

Računovodstvena tvrtka navodno već pregledava sve Binanceove javno podijeljene informacije o bitcoin PoR-u i također će provjeravati buduća ažuriranja i tokene. Iz Binancea kažu da će prvo ažuriranje verifikacije za BTC biti dovršeno ovaj tjedan.

Vijest dolazi u trenutku kada Binance premješta velike količine kriptovaluta u sklopu svojih PoR revizija. Dana 28. studenog Binance je poslao 127.351 BTC, ili oko dvije milijarde dolara, u nepoznati novčanik, a izvršni direktor CZ naknadno je objavio da je transakcija dio tekućeg PoR procesa.

Akcija je izazvala zabrinutost u zajednici, pogotovo zato što je CZ prije tvrdio da je loša vijest kada burze moraju premještati velike količine kriptovaluta kako bi dokazale svoju adresu novčanika.

Binance je pokrenuo PoR proces i mehanizam kao odgovor na pad i bankrot FTX kripto burze. Dana 25. studenog tvrtka je također objavila dokaz o sredstvima za bitcoin koji podržava Merkle Tree, što je samo jedna od mnogih Binanceovih mjera za dokazivanje svoje transparentnosti.

Binance nije sam u ulaganju napora da zadrži povjerenje kupaca nakon kolapsa FTX-a jer mnoge druge burze poput OKX-a i KuCoina također žure objaviti svoja PoR izvješća.

U međuvremenu, neki promatrači iz industrije vjeruju da je postojeći PoR proces raznih burza uvelike beskoristan, osim ako ne obznane i svoje obveze, koje je vrlo teško lažirati.

Telegram najavio osnivanje DeFi kripto burze

Novi intervju SBF-a