Broj adresa koje drže barem 1 BTC približio se milijunu

Broj poznatih adresa na Bitcoin blockchainu koje drže 1 BTC ili više dosegnuo je novu najveću razinu ikad.

Prema analitičkoj tvrtki za blockchain, Glassnodeu, broj novčanika koji drže najmanje 1 BTC ili više dosegnuo je 950.000. Čini se kako sudionici na tržištu vide trenutačno stanje kao dobru priliku za akumuliranje podcijenjene imovine.

S druge strane, trend se podudara s odljevom milijardi dolara bitcoina s kripto burzi zbog niske razine povjerenja u centralizirane sustave. Sve je to potaknuto kolapsom treće najveće svjetske burze kriptovaluta, FTX-a.

Prema podacima Glassnodea, u siječnju su stanja na burzama iznosila otprilike 2,8 milijuna, to jest gotovo 15 % ukupne ponude izrudarenih bitcoina. U studenom su stanja na burzama pala na 2,3 milijuna BTC-a, na 11 % ukupne ponude.

Treba reći i kako su promatrači blokchaina primijetili jedan zanimljiv pomak na računu sada bivše kripto burze BTC-e. Naime, kako kaže Ki Young Ju, CEO tvrtke za analitiku u lancu, CryptoQuant:

„Danas je premješteno 10.000 BTC-a koji su mirovali sedam godina. Riječ je o kriminalcima. To je novčanik za razmjenu burze BTC-e povezan s hakiranjem Mt. Goxa 2014. Poslali su 65 BTC-a na burzu HitBTC-u.“

Ki Younh Ju tvrdi i da bi ova velika zaliha bitcoina mogla povećati rizik pada cijene BTC-a, dodavši da kretanje starih bitcoina u većini slučajeva ima negativne posljedice.

„Ono što znamo jest da su 10.000 BTC-a premjestili kriminalci i da bi to moglo biti potencijalna likvidnost na strani prodaje jer su 0,6 % svoje imovine poslali na burze.“

ConsenSys odgovara na optužbe korisnika MetaMaska

Binance objavio dokaz rezervi za BTC