Rippleov fond podupire Web3 projekte okrenute zabavi i medijima

U rujnu 2021. tvrtka Ripple za blockchain i kripto rješenja za poduzeća pokrenula je Ripple Creator Fond, inicijativu vrijednu 250 milijuna dolara posvećenu pružanju financijske, kreativne i tehničke podrške potrebne za stvaranje nezamjenjivih tokena (NFT) i drugih projekata tokenizacije na XRP Ledgeru.

Godinu dana kasnije Ripple je otkrio da počinje drugi val financiranja autora koji će dobiti sredstva za svoje NFT projekte putem Rippleovog fonda. Taj je krug financiranja namijenjen nezavisnim kreatorima usmjerenim na izgradnju funkcionalnih slučajeva upotrebe u videoigrama i metaverzumu, kao i glazbi i medijima na XRP Ledgeru.

Taj krug primatelja uključuje tvrtke poput: 9Level9 Productions, Anifie, Capital Block, NFT Avatar Maker, NFT Master, SYFR Projects i ThinkingCrypto. Iz Ripplea poručuju da su odabrali projekte koji su oživjeli slučajeve upotrebe tokenizacije.

Konkretno, riječ je o projektima koji pružaju funkcionalnu korisnost, poput prava pristupa i izdavanja ulaznica onima koji spajaju digitalna iskustva s fizičkim.

Ripple ulaže 250 milijuna dolara u kreatore unutar Web3 industrije jer vjeruje da tokenizirana budućnost može transformirati ekonomiju kreatora, stvoriti nove poslovne modele i produbiti odnose kreatora s njihovim zajednicama.

Prema izjavama iz kompanije, čak i Svjetski ekonomski forum predviđa da će 10 % svjetskog BDP-a biti tokenizirano do 2027. Dakle, za samo pet kratkih godina od sadašnjice.

Ripple se nada da će pozicionirati XRP Ledger kao vrhunsku platformu za kovanje i upravljanje NFT-ima i kao mjesto gdje kreatori i razvojni programeri mogu nastaviti istraživati korisnost NFT-a kroz slučajeve upotrebe poput vlasništva nad imovinom i interaktivnih iskustava koja će pomoći u ostvarivanju tokenizirane budućnosti.

Podsjetimo da je tvrtka uključena u pravnu bitku s Komisijom za vrijednosne papire i burzu Sjedinjenih Država (SEC) i da je 29. rujna Ripple Labs odnio malu pobjedu nakon što je sutkinja Okružnog suda SAD-a Analisa Torres naredila objavljivanje dokumenata koje je napisao bivši direktor financijskog odjela SEC-a William Hinman, a koji idu snažno u prilog Rippleu.

3AC pod istragom regulatora

Novi intervju Terrinog osnivača Doa Kwona