Société Générale dobio odobrenje za kripto usluge u Francuskoj

Investicijska banka Société Générale dobila je odobrenje za obavljanje usluga povezanih s digitalnom imovinom u Francuskoj.

logo banke Société Générale

Prema evidenciji francuskog financijskog regulatora l’Autorité des Marchés Financiers (AMF), kripto podružnica banke SG Forge registrirana je krajem rujna za tri aktivnosti povezane s trgovanjem kriptovalutama.

Pružatelji se moraju registrirati kod AMF-a u Francuskoj prije nego što mogu ponuditi usluge poput skrbništva nad kriptom ili upravljanja platformom za trgovanje.

Registracija SG Forgea pokriva skrbništvo, kupnju, prodaju i razmjenu digitalne imovine. Tek se treba registrirati za upravljanje platformom za trgovanje.

SG Forge započeo je 2018. godine kao jedan od 60 internih startupova stvorenih unutar Société Généralea. Otad je preuzeo vodstvo u blockchain projektima te banke, u partnerstvu s Tezosom i ConsenSysom za svoje eksperimente sa stvaranjem digitalne valute francuske središnje banke (CBDC).

Nedavno je SG Forge najavio partnerstvo sa švicarskim stručnjakom za skrbništvo Metaco kako bi se usredotočio na povećanje svoje ponude sigurnosnih tokena. SG Forge arhitekt je digitalne obveznice Europske investicijske banke vrijedne 100 milijuna eura (97,5 milijuna dolara), izdane 2021. godine.

Dodavanjem svog imena na popis pružatelja digitalne imovine u Francuskoj, SG Forge pridružuje se Binanceu, Bitpandi i Crypto.comu. Kripto zajednica je pohvalila francuski pro-kripto pristup koji je doveo do toga da je Pariz postao središte blockchain poslovanja u Europi.

Société Générale, koji je star više od 150 godina, nije jedina tradicionalna francuska banka koja je uključena u ovaj sektor. U srpnju je najveća bankarska grupacija u zemlji, BNP Paribas, također najavila vlastito partnerstvo s tvrtkom Metaco kako bi integrirala Harmonize platformu u vlastitu infrastrukturu.

fotografija celnika coinbasea briana artmstronga

Coinbaseov CEO ulaže u istraživanja produljenja života

Sjevernokorejski Lazarus napada japanske tvrtke