Mastercard olakšava kripto trgovanje za banke

Platni div Mastercard započinje s programom pod nazivom Crypto Source, koji će bankama i drugim financijskim institucijama olakšati ponudu trgovanja kriptovalutama.

Kartica mastercard

Program će djelovati kao most između platforme za kripto trgovanje Paxos i banaka, a Mastercard će se pobrinuti za usklađenost s regulativom i sigurnost, dvije najveće nedoumice za banke koje se žele uključiti u ponudu usluga kripto trgovanja.

Paxos će se brinuti o uslugama skrbništva i trgovanja, dok će Mastercard te usluge integrirati u sučelja banaka.

„Ono što najavljujemo jest povezani pristup uslugama koje će pomoći da se korisnici sigurno i zaštićeno uvedu u kripto ekosustav“, rekao je predsjednik odjela za cyber i obavještajne poslove Mastercarda, Ajay Bhalla.

„Naša nedavna ulaganja u ovaj prostor, kao što je akvizicija CipherTracea i Ekate, pružaju nam jedinstven skup mogućnosti kako bismo našim klijentima i potrošačima pomogli pružiti tehnički najnaprednija rješenja dostupna na tržištu“, dodaje Bhalla.

Doista, banke su prepoznale značaj kripto tržišta i sve, od Goldman Sachsa do JP Morgana, stvaraju kripto timove koji služe institucionalnim ulagačima. Dosad su međutim tradicionalni financijski igrači uvelike izbjegavali davati svoje usluge kripto trgovanja malim ulagačima.

Potez Mastercarda također će vjerojatno pojačati konkurenciju s burzama kriptovaluta, poput Coinbasea i FTX-a, koje svojim nedavnim akvizicijama imaju za cilj konsolidirati kripto industriju nakon kolapsa velikih igrača, poput kripto brokera Voyager Digitala i kripto zajmodavca Celsiusa.

Jedna od prednosti trenutačne kripto zime mogla bi biti pojačana kontrola koju su izazvala regulatorna tijela. To će vjerojatno stvoriti snažniji regulatorni okvir koji može pomoći u ublažavanju strahova malih ulagača.

Polkadot ruši rekorde u razvojnoj aktivnosti

Natpis Binance i kovanice kriptovaluta

Binance planira lansirati prvi indeks s top 10 kriptovaluta