Hakiranje eksplodiralo u listopadu

Prema podacima analitičke kompanije Chainalysis ovogodišnji je listopad već najgori mjesec ikada što se tiče hakerskih napada, iako je do kraja mjeseca ostalo više od dva tjedna.

Više od 718 milijuna dolara ukradeno je iz DeFi protokola u jedanaest različitih hakiranja samo ovog mjeseca, a rekordna će vjerojatno biti i cijela godina s obzirom na to da su dosad hakeri izvukli više od tri milijarde dolara u 125 hakiranja.

Usporedbe radi, napadači su 2021. godine zaradili više od 3,2 milijarde dolara. Dosad je ove godine između ostalog zabilježeno iskorištavanje popularne cross-chain usluge Wormhole od 325 milijuna dolara, nakon čega je uslijedio napad od 625 milijuna dolara na Ronin most Axie Infinityja, a zatim i 200 milijuna dolara vrijedno eksploatiranje mosta Nomad.

Smjerovi napada u kripto sektoru kreću se od iskorištavanja mostova i alata temeljenog na blockchainu koji korisnicima omogućava transakcije između različitih mreža do tržišne manipulacije, gdje lažni trgovci koriste milijune dolara kako bi pomaknuli tržišta kojima se slabo trguje u svoju korist i multiciplirali početni kapital.

Više od tri mosta probijeno je samo ovaj mjesec, navode u Chainalysisu. Počelo je s napadom na most baziran na BNB blockchainu tijekom vikenda, gdje su eksploatori nezakonito stekli više od 100 milijuna. Zatim je u ponedjeljak QANplatforma bila meta hakiranja mosta koje je rezultiralo krađom gotovo milijun dolara u QANX tokenima.

U utorak smo navečer pak vidjeli krađu 100 milijuna dolara iz Solaninog popularnog protokola trgovanja Mango Markets, nakon što je lažni trgovac manipulirao spot cijenama tokena.

Indijska policija pokrenula portal na Polygonu

Huobi rastao više od 70 posto u tjedan dana