G20 razmatra kripto regulaciju

Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) podnijela je prema G20 dokument koji bi trebao biti okvir za povećanje međunarodne transparentnosti u kriptovalutama, ali i za usklađivanje prekogranične kripto regulative.

Ministri financija G20 i guverneri središnjih banaka pregledat će Okvir za izvješćivanje o kripto imovini (CARF) od 100 stranica zajedno s predloženim amandmanima na Zajednički standard izvješćivanja (CRS) na svom sljedećem sastanku, koji će se održati ove srijede i četvrtka u Washingtonu.

OECD je prvi put usvojio CARF u kolovozu. Izvješće koje grupa naziva „inicijativom za transparentnost“, a između ostalog definira što su kripto imovina i NFT, nudi plan za automatsko međunarodno izvješćivanje o porezu na kriptovalute i uključuje odredbe za trgovanje izvedenicama kriptovaluta.

OECD smatra da kriptovalute trenutačno nisu obuhvaćene CRS-om, koji je osmišljen kako bi spriječio međunarodnu utaju poreza, stoga postoji vjerojatnost njihove upotrebe za utaju poreza, uz potkopavanje napretka postignutog u poreznoj transparentnosti usvajanjem CRS-a.

Predloženi okvir i izmijenjeni standardi jasan su znak kako svjetski čelnici shvaćaju da je kripto industrija vrijedna bilijune dolara i da nezakoniti trgovci mogu zlorabiti prirodu kriptovaluta kako bi izbjegli sankcije i poreze ili kako bi sudjelovali u drugim nezakonitim aktivnostima.

Ethereum postao deflatoran, ali vrijednost pada

Coinbase dobio odobrenje singapurskih regulatora