Kiyosaki poziva na kupnju BTC-a

Robert Kiyosaki, poslovni čovjek i autor bestselera Bogati otac, siromašni otac, nazvao je bitcoin (BTC), srebro i zlato “prilikom za kupnju” usred jačanja američkog dolara i kontinuiranog povećanja kamatnih stopa.

Fotografija Roberta Kiyosakija

Autor je primijetio da će cijene triju roba, koje se ponekad nazivaju “sigurnim utočištima”, nastaviti padati kako američki dolar jača, dokazujući svoju vrijednost jednom kada Federalne rezerve (FED) naprave zaokret i počnu snižavati kamatne stope.

Kiyosaki je predvidio da bi se taj “zaokret” mogao dogoditi već u siječnju 2023., što bi dovelo do “kraha” američkog dolara na isti način kao što se nedavno dogodilo britanskoj funti.

“Kada FED okrene priču i spusti kamatne stope kao što je upravo učinila Engleska, vi ćete se smijati dok će drugi plakati”, kaže Kiyosaki.

Od 2020. godine Kiyosaki je zagovornik vrsta imovine kojima FED ne može izravno manipulirati. Tada je upozorio ulagače da “nabave bitcoin i spase se”, nakon FED-ovog masovnog tiskanja novca kao odgovora na pandemiju COVID-19.

Američki dolar postupno je jačao u odnosu na druge glavne globalne valute tijekom prošle godine, pri čemu su GBP/USD, EUR/USD i JPY/USD pali za 18,24 %, 15,54 %, odnosno 23,33 %.

U isto vrijeme, FED-ovo povećanje kamatne stope, zajedno s jačanjem dolara, rezultiralo je padom tržišne kapitalizacije kripto valuta od 55 % u posljednjih 12 mjeseci.

logo terra lune

Snažan rast Terra Lune

Ilustracija Kim Kardashian

Kim Kardashian plaća milijunsku kaznu