MicroStrategy zapošljava programera za Lightning Network

MicroStrategy želi angažirati softverskog inženjera za izgradnju Bitcoin Lightning mrežne infrastrukture. Lightning Network je rješenje za skaliranje za Bitcoin, dizajnirano da poveća brzinu koja je potrebna za slanje i primanje plaćanja.

logo kompanije Microstrategy

MicroStrategy je započeo svoju agresivnu kupnju Bitcoina još 2020. kada je inicijalno potrošio 250 milijuna dolara. Prema najnovijoj prijavi tvrtke, do danas je MicroStrategy potrošio više od 3,98 milijardi dolara za kupnju oko 130 000 BTC-a, što ga čini najvećim korporativnim vlasnikom imovine.

Ranije ovog mjeseca, govoreći na konferenciji Baltic Honeybadger u Rigi, Michael Sayler, bivši glavni izvršni direktor MicroStrategyja koji je dao ostavku u kolovozu, rekao je da razvojni programeri tvrtke rade na rješenjima koja bi omogućila uključivanje velikog broja ljudi na Lightning Network.

Opisujući Lightning kao “najvažniju stvar koja se događa u svijetu u tehnologiji”, Saylor je dodao da MicroStrategy kao kompanija za poslovnu inteligenciju traži rješenja koja bi omogućila tvrtkama da “uvedu Lightning za sto tisuća zaposlenika svaki dan” ili “otvore Lightning novčanike za 10 milijuna kupaca preko noći.”

U drugom rujanskom intervjuu za MarketWatch, Saylor je rekao da je njegova tvrtka “zainteresirana za kibernetički prostor i da nastavlja širiti svijest o Bitcoinu. Saylor je u više navrata reklamirao najveću i najstariju kriptovalutu kao “sigurno utočište” i “digitalno zlato”.

Zlatni novcic Cardano ADA

Emurgo ulaže 200 milijuna dolara za jačanje Cardano ekosustava

Logo kompanije Uniswap

Uniswap postaje novi kripto jednorog