Binance će delistati sve stablecoine osim Tethera i BUSD-a

Binance više neće podržavati konkurentske stablecoine, uključujući i USDC, na svojoj burzi. Binance je tako počeo s konverzijama Circleovog USDC-a, Paxosovog Pax Dollar-a i TrueUSD-a u vlastiti stablecoin, Binance USD

natpis binance ispod njega novcanica dolara i kovanica bitcoina

Od Binanceove najave da će ukinuti podršku za konkurentske stablecoine na svojoj burzi, najvećoj po obujmu na svijetu, broj USDC stablecoina koji napuštaju burzu porastao je za 93 %. U međuvremenu, tržišna kapitalizacija USDC-a pala je za 5 %.

Od ponedjeljka, korisnici su mogli početi pretvarati svoje stablecoine, koji će uskoro biti uklonjeni, u BUSD po tečaju 1:1. A počevši od petka, burza će automatski pretvoriti sva preostala salda USDC, USDP i TUSD u vlastiti stablecoin.

Iako je Binance imenovao tri svoja konkurenta koji će biti delistani, velik dio pozornosti privukao je USDC. To je drugi najveći stablecoin po tržišnoj kapitalizaciji i stalno nadmašuje nativni BUSD.

Treba reći da je Binanceov potez izazvao veliku uznemirenost kada je najavljen. Prvenstveno zato što se radi o daleko najvećoj kripto buirzi što se tiče obujma trgovanja. Samo u srijedu je primjerice obavljeno transakcija u vrijednosti od 23 milijarde dolara.

Dio kriptozajednice nazvao je Binance kripto monopolom koji briše konkurente kao što je Google činio prije 10 godina.

Fotografija predsjednika FED-a Jeromea Powella

Powell poziva na regulaciju DeFi-ja

jedan NFT iz kolekcije Cryptpunksa

NFT tržište se opire krizi