Hakiran KyberSwap

U petak je mreža Kyber, protokol likvidnosti na kojem je izgrađen KyberSwap, potvrdila izvješća, dodajući da je napad na njezinu web stranicu brzo identificiran i da je kod popravljen u roku od nekoliko sati.

natpis warning cyber attack na tabletu

Nakon hakerskog napada na Curve Finance prošlog mjeseca, decentralizirana razmjena (DEX) KyberSwap pridružuje se popisu DeFi projekata koji su pretrpjeli iskorištavanje front-enda.

“Nažalost, ovo je prvi put nakon pet godina da nam se dogodilo hakiranje. Ali naš tim se iznimno dobro nosio s ovim incidentom”,tweetao je Loi Luu, suosnivač Kybera. “Unutar nekoliko sati otkako je hakiranje otkriveno, identificirali smo zlonamjerni kod i uklonili ga.”

Međutim, prije popravka, haker je uspio premjestiti Aave Matic USDC (AMUSDC) tokene vrijedne 265.000 dolara, i to u četiri transakcije. Aave postoji na Ethereumu kao i na nekoliko drugih blockchaina, uključujući Polygon.

Spomenuti token predstavlja deponirani USDC stablecoin na Aaveovoj Polygon integraciji. Svaki put kada se takav token položi na platformu za posuđivanje, korisnici dobivaju verziju s kamatom koja odgovara njihovom depozitu.

Kyber Network hakerima je ponudio nagradu od 15% u vrijednosti od 40.000 dolara ako vrate ukradena sredstva. Ako prihvate, preostala sredstva trebali bi prenijeti na adresu novčanika koju je dostavila tvrtka. U trenu pisanja ovog teksta sredstva nisu vraćena.

Ovo nije prvi put da se kripto industrija suočava s hakiranjem, niti će biti posljednji put. Dva najveća hakiranja ikada dogodila su se ove godine. Prvo na mostu Ethereuma i Solane, a potom na kriptomostu Axie Infinityja zvanom Ronin. Ukupno su samo ova dva hakiranja korisnicima odnijela 878 milijuna dolara.

logo BnkToTheFuture

BnkToTheFuture kupuje Salt Lending

vektor polygona u ljubicastoj boji

Polygon skočio 10 posto