Coinbase Prime omogućuje staking Ethereuma

Jedna od najvećih kripto mjenjačnica, Coinbase je objavila da njezina sestrinska kompanija, Coinbase Prime dodaje Ethereum na svoj rastući popis opcija za ulaganje za američke institucionalne klijente.

Ethereum znak na crnoj pozadini

Nova ponuda Coinbasea daje institucijama koje su zainteresirane za kripto još jednu mogućnost za ulazak u kripto prostor. Opcija ulaganja i generiranja prinosa mogla bi zainteresirati veće tvrtke koje žele uložiti svoja sredstva i prikupiti kamate. Osim Ethereuma, Coinbase Prime također će nuditi staking i za druge blockchainove kao što su Polkadot, Solana, Cosmos, Tezos i Celo.

Ulaganje imovine (staking) nudi pasivni prihod od uložene imovine te u isto vrijeme omogućava sigurnost za blockchain. Staking se može usporediti sa zarađivanjem složenih kamata. Međutim, razlikuje se od tradicionalnih tržišta kada se dividende reinvestiraju. Nagrade za ulaganje isplaćuju se u obliku tokena koji su korisnici uložili, a korisnici će moći ponovno uložiti te tokene, zarađujući znatno veću isplatu. Uloženi tokeni također se obično pohranjuju u postojeće novčanike što korisnicima omogućuje da zarade prinos bez ponovne hipoteke.

Uz prelazak Ethereum blockchaina na konsenzusni algoritam Proof-of-Stake (PoS), validatori koji su uložili ETH zamijenit će rudare u vođenju i osiguravanju Ethereum mreže. Kao rezultat toga, ulaganje će igrati značajnu ulogu u budućnosti blockchaina, a moglo bi doći do značajnog povećanja nagrada prikupljenih ulogom. Coinbase je početkom godine predvidio da će nagrade za ulaganje u ETH doseći 12% APR-a nakon što se spajanje završi. U vrijeme pisanja prinosi su u prosjeku iznosili 4,08%.

Jedan token svrgava Shiba Inu s trona kao najveći među ETH kitovima

natpis binance ispod njega novcanica dolara i kovanica bitcoina

Binance US uklonio AMP token