Coinbaseov CEO ulaže u istraživanja produljenja života

Izvršni direktor Coinbasea Brian Armstrong prodat će dva posto svojih dionica, te će usmjeriti oko 54 milijuna dolara u projekte čiji je cilj produljenje ljudskog života.

fotografija celnika coinbasea briana artmstronga

Šef Coinbasea tvitao je: „Strastven sam oko ubrzavanja znanosti i tehnologije kako bih pomogao u rješavanju nekih od najvećih izazova na svijetu. Kako bih to unaprijedio, planiram prodati oko 2 % svoje imovine na Coinbaseu tijekom sljedeće godine za financiranje znanstvenih istraživanja i tvrtki poput NewLimit + ResearchHub.“

Što se NewLimita i ResearchHuba tiče, prva je kompanija posvećena produljenju ljudskog života pomoću „epigenetskog reprogramiranja“, a druga je osnovana da nagrađuje „otvoreno dijeljenje znanja i raspravu o akademskom istraživanju“ putem vlastitog kripto tokena, ResearchCoin (RSC) .

Dionice Coinbasea pale su gotovo odmah nakon njegovog tvita, s oko 71 USD na trenutačnu cijenu od 63,62 USD, ili gotovo 10 %. Prema Forbesu, Armstrong drži oko 19 % dionica Coinbasea, što iznosi oko 2,7 milijardi dolara.

Ovo slijedi nedavne slabe rezultate dionica Coinbasea, koje su se jedva pomaknule sa svog raspona od 65-70 USD od svibnja. Dionice su trenutačno pale 81 % u odnosu na najvišu vrijednost od 342,98 USD prošlog srpnja.

Ali Armstrong je pokušao otkloniti sve sumnje u pogledu svog povjerenja u Coinbase i kripto, napisavši da namjerava biti izvršni direktor Coinbasea vrlo dugo i da je još super optimističan po pitanju kripta i Coinbasea.

Uznemirenost ulagača u Coinbase vjerojatno je pojačana time što je više izvršnih direktora napustilo svoje položaje u kripto industriji u posljednjih nekoliko mjeseci. Popis uključuje Michaela Moroa, bivšeg izvršnog direktora kripto zajmodavca Genesis, i Sama Trabucca, suizvršnog direktora Alameda Researcha, hedge fonda kripto milijardera Sama Bankman-Frieda.

Usto, prošlog mjeseca Jesse Powell, suosnivač kripto mjenjačnice Kraken, odstupio je s mjesta izvršnog direktora tvrtke, a Brett Harrison, predsjednik FTX US, također je najavio svoju ostavku.

Salvador usredotočen na investicije u Bitcoin City

logo banke Société Générale

Société Générale dobio odobrenje za kripto usluge u Francuskoj