Binance i Sequoia i dalje uz Muska u kupnji Twittera

Dogovor Twittera i Elona Muska o kupnji te utjecajne društvene mreže ponovno je aktualan, a čini se kako iza Muska i dalje stoje Binance i Sequoia.

Twitter znak na mobu na kutiji

Najveća svjetska mjenjačnica kriptovaluta Binance i tehnološki investitor Sequoia Capital navodno još podupiru ponudu izvršnog direktora Tesle Elona Muska za preuzimanjem Twittera, tešku 44 milijarde dolara.

Sequoia Capital već je spremio 800 milijuna dolara za posao koji je trebao biti realiziran u travnju, prije nego što se Musk naglo ohladio. Prema neimenovanom izvoru koji je upoznat s pitanjem, tvrtka će zadržati tu alokaciju kapitala kako bi podržala posao sada kada je ponovno aktualan.

Binance je također naznačio da će nastaviti sa svojim planiranim doprinosom od 500 milijuna dolara, a neimenovani predstavnik kompanije rekao je Cointelegraphu da su još predani zaključenju tog posla i da nemaju ništa novo podijeliti u ovom trenutku.

Podsjetimo, početkom listopada objavljeno je da je Musk promijenio mišljenje i da je spreman nastaviti sa zatvaranjem transakcije. Ako posao uspije, kupnja će biti prema prvotno dogovorenih 54,20 dolara po dionici za ukupno 44 milijarde dolara.

Sequoia Capital ima povijest podržavanja Muskovih poslovnih avantura jer je bio investitor u ranoj fazi posla koji je u konačnici postao PayPal, platforma za plaćanje koju je Musk suosnovao, a koja je 2002. godine prodana za 1,5 milijardi dolara.

Binance je pak ove godine pažljivo pazio na velike mainstream ponude, prethodno plasiravši strateško ulaganje od 200 milijuna dolara u financijsku novinsku kuću Forbes, s namjerom poboljšanja potrošačkog razumijevanja kripta i blockchaina.

Osim 500 milijuna dolara za podršku Muskovom preuzimanju Twittera, Binance je ove godine potrošio 325 milijuna dolara na 67 projekata. Čelnik kompanije, CZ, također je izjavio da bi tvrtka ove godine mogla potrošiti više od milijardu dolara na komercijalna ulaganja.

unutrasnjost ureda kompanije ripple

Ripple u pohodu na Europu

zastava portugala vijori na vjetru

Portugal predlaže kripto porez od 28 posto