SBF o ponudi za Celsius

Osnivač FTX-a Sam Bankman-Fried rekao je da je tvrtka platila “poštenu tržišnu cijenu” za imovinu Voyagera i da će nastojati učiniti isto u nadmetanju za imovinu Celsiusa.

Fotografija Sam Bankman-Frieda

Ovi komentari dolaze nakon što je FTX US-a putem aukcije prošlog tjedna kupio imovinu bankrotiranog kripto zajmodavca, Voyager DigitalA, za 1,3 milijarde dolara i nakon nedavnog izvješća da FTX također razmatra ponudu za Celsiusovu imovinu.

Odgovarajući na tvit osnivača BnkToTheFuture, Simona Dixona, koji tvrdi da je FTX “prikupio sredstva u vrijednosti od 32 milijarde dolara” kako bi kupio Celsiusovu imovinu po “centima za dolar”, Bankman-Fried pojasnio je da je ponuda njegove tvrtke određena na fer tržištu i bez popusta.

Bankman-Fried rekao je da cilj njegove tvrtke “nije zaraditi kupujući imovinu po centima za dolar”, već je umjesto toga usredotočen na ozdravljenje kompanije, navodeći da će dužnicima platiti 1 USD za 1 USD duga.

No zasada je malo informacija o sudbini kupaca Voyagera i njihovih portfelja. Iz Voyagera su jedino napomenuli da će platforma FTX US “omogućiti korisnicima trgovanje i pohranjivanje kriptovaluta nakon zaključenja stečaja”.

Međutim, čini se da su deponenti tvrtke Celsius u ovoj fazi u još gorem stanju neizvjesnosti. Postoje indicije da bi tvrtka mogla prodati svoju imovinu vrijednu milijarde dolara na dražbi, no isto tako tu su i drugi planovi, poput otplata klijenata u Celsius (CEL) tokenima.

Zapravo, svi čekaju vidjeti kako će se stečajni postupak u Celsiusu odvijati dalje, s neovisnim ispitivanjem koje je u tijeku a kako bi se utvrdilo stanje financija tvrtke.

Fotografija Alexa Mashynskog

Mashinsky povukao 10 milijuna dolara iz Celsiusa

logo terra lune

Snažan rast Terra Lune