Hakiran još jedan kripto most – Nomad

U jednom od najopsežnijih hakiranja od Axie Infinity mosta Ronina, eksploatacija na Nomad mostu omogućila je napadačima pljačku od otprilike 190 milijuna dolara.

Nomad, kao i drugi mostovi, omogućuje korisnicima slanje i primanje tokena između različitih blockchainova. Mostovi obično funkcioniraju zaključavanjem tokena u pametnom ugovoru na jednom lancu i zatim ponovnog izdavanja tih tokena u “zamotanom” obliku na drugom lancu.

Ako se pametni ugovor u koji su tokeni prvobitno pohranjeni sabotira – kao što se dogodilo u Nomadovom slučaju – zamotani tokeni više nemaju nikakvu podlogu, što ih može učiniti bezvrijednima.

Najveći napad na decentralizirane financije (DeFi) u povijesti, spomenuti napad na Ronin most u travnju, doveo je do izvlačenja kriptovalute u vrijednosti od preko 600 milijuna dolara iz mosta koji pokreće igru Axie Infinity temeljenu na blockchainu.

Nomad je ulagačima prodavao viziju da će biti fundamentalno sigurniji od alternativnih platformi. Nomad korisnicima omogućava premještanje digitalnih sredstava između različitih blockchainova, uključujući Avalanche (AVAX), Ethereum (ETH), Evmos (EVMOS), Milkomeda C1 i Moonbeam (GLMR).

fotografija mobitela s otvorenom robinhood aplikacijom

Robinhood kažnjen s 30 milijuna USD

Golemo hakiranje Solane istopilo osam milijuna dolara iz 8.000 novčanika