Robinhood kažnjen s 30 milijuna USD

Ministarstvo financijskih usluga države New York (NYDFS) kaznilo je Robinhoodovu diviziju za kripto trgovanje s 30 milijuna dolara zbog navodnih kršenja propisa o sprječavanju pranja novca i kibernetičkoj sigurnosti.

fotografija mobitela s otvorenom robinhood aplikacijom

Osim novčane kazne, Robinhood će također morati angažirati neovisnog konzultanta koji će procijeniti njegovu usklađenost s propisima NYDFS-a. Inače, novčana kazna protiv Robinhooda je prva NYDFS-ova mjera prisile prema nekoj kripto kompaniji.

U izjavi za CoinDesk, glavni savjetnik Robinhooda za parnice i provedbu propisa, Cheryl Crumpton napisala je da su u kompaniji “zadovoljni što je nagodba u načelu postignuta prošle godine i prethodno objavljena u njihovim javnim podnescima sada konačna”. Kaže kako je kompanija ostvarila značajan napredak u izgradnji pravnih programa, programa usklađenosti i kibersigurnosti koji su vodeći u industriji.

Prema rezultatima Robinhooda u prvom tromjesečju, kripto je činio oko 25% prihoda tvrtke temeljenih na transakcijama.

Robinhood Crypto je još prošle godine najavio da očekuje da će biti kažnjen s 30 milijuna dolara od strane njujorškog regulatora. Istraga iz 2020. “usredotočena je primarno na pitanja vezana uz sprječavanje pranja novca i kibersigurnost” te je otkrila da tvrtka krši brojne regulatorne zahtjeve, priznali su iz Robinhooda.

novcic na kojem pise cbdc

ECB se kladi na CBDC

Hakiran još jedan kripto most – Nomad