Binance US uklonio AMP token

Binanceova američka podružnica objavila je da će obustaviti trgovanje za AMP token nakon što je američka Komisija za vrijednosne papire (SEC) identificirala tu imovinu kao vrijednosni papir.

natpis binance ispod njega novcanica dolara i kovanica bitcoina

Burza je priopćila da uklanja AMP s kotacije od 15. kolovoza, dodajući da “poduzima ovaj korak sada dok ne bude više jasnoće oko klasifikacije” tokena. Ovaj potez uslijedio je nakon prošlotjednog izvješća da SEC istražuje kripto burzu Coinbase zbog navodnog dopuštanja rezidentima SAD-a da trguju digitalnom imovinom koja je trebala biti registrirana kao vrijednosni papiri.

Komisija je izvijestila da je Coinbase omogućio trgovanje s devet kriptovaluta koje su prema njima neregistrirani vrijednosni papiri. Od tih devet tokena, samo je Amp (AMP) izlistan na Binance.US”, kažu iz te kompanije. AMP, koji je opisan kao kolateralni token koji nudi trenutna, provjerljiva jamstva za aplikacije u stvarnom svijetu, bio je jedan od devet sredstava koje je SEC identificirao kao vrijednosni papir.

Predsjednik SEC-a Gary Gensler prošlog je tjedna ustvrdio da bi burze kriptovaluta trebale biti regulirane na isti način kao i tradicionalne burze vrijednosnih papira. Prema Gensleru, “nema razloga da se kripto tržište tretira drugačije od tržišta kapitala samo zato što se koristi drugačija tehnologija” i da bi se u protivnom “riskiralo potkopavanje 90 godina zakona o vrijednosnim papirima”.

Ethereum znak na crnoj pozadini

Coinbase Prime omogućuje staking Ethereuma

metaverse zena s vr setom na glavi

Tržište metaverzuma bit će veće od 50 mlrd USD do 2026.