Decentraland lansira prvi metaverzumski bankomat na svijetu

Od sutra, 2. kolovoza, prvi metaverzumski bankomat na svijetu bit će pokrenut na platformi Decentraland, u suradnji s Transak pristupnicom za plaćanje i studijem Metaverse Architects. Korisnici metaverzuma imat će priliku sudjelovati u inauguracijskim događajima koji prate lansiranje tijekom deset dana koji slijede.

Kripto bankomati u metaverzumu

Bankomat Transak omogućit će korisnicima kupnju Decentralandove lokalne kriptovalute MANA, zajedno s bilo kojom drugom kriptovalutom, koristeći fiat valutu izravno iz metaverzuma. Prema tvorcima, bankomat je namijenjen olakšavanju korisničkog iskustva u metaverzumu, čineći transakcije Web 3.0 sličnim korištenju bankomata u stvarnom svijetu. Rješenje je razvio Transak, integracija koja pruža pristupnice za plaćanje fiat-to-crypto.

Tim koji stoji iza ovog poteza nada se da će rješenje povećati stope konverzije u metaverzumskim trgovinama, a istovremeno smanjiti jaz u znanju potrebnom za rad u Decentralandu. Tijekom uvodnog događaja u Konferencijskom centru Airdrop, kreatori će objasniti kako vlasnici metaverzumskih nekretnina mogu integrirati rješenje bankomata za unovčavanje svoje digitalne nekretnine.

Banke su se već pridružile metaverzumu

Prepoznajući neobuzdani potencijal koji predstavlja metaverzum, vodeće svjetske banke nisu gubile puno vremena da se uključe u inovaciju. Međunarodni bankarski div HSBC i platforma za virtualne igre Sandbox najavili su partnerstvo 16. ožujka, dok je bankarski div J.P. Morgan pokrenuo svoj prvi metaverzumski salon na Decentralandu početkom 2022.

Širenje J.P. Morgana na virtualne nekretnine došlo je s objavljivanjem bijele knjige koja istražuje mogućnosti koje pruža razvoj metaverzuma. Ta vodeća banka tvrdi da bi tržište metaverzuma moglo generirati godišnji prihod od jednog trilijuna dolara.

S druge strane

Fenomen ulaska banaka u metaverzum usko je povezan s procvatom digitalnih nekretnina. Međutim, to novo tržište još je u ranoj fazi razvoja. U određenim okolnostima nekretnine u virtualnim svjetovima, često poznatim kao metaverzum, mogu stajati milijune dolara. Međutim, čak su i pristaše upozorile potencijalne ulagače na rizik koji predstavlja takav pothvat jer je gotovo nemoguće predvidjeti kako će se točno razvijati metaverzum ili u kojim smjerovima.

plavi logo kompanije charles schwab

Stiže novi kripto ETF

Jedan token svrgava Shiba Inu s trona kao najveći među ETH kitovima