Solana otvorila “fizičku” trgovinu

U otmjenom trgovačkom centru Hudson Yards u New Yorku otvorena je fizička trgovina Solane, a u planu su i nove poslovnice. Iz Solane smatraju da će ovaj potez u Solanin ekosustav privući do 100 tisuća ljudi mjesečno, istovremeno signalizirajući planove za otvaranje virtualnog izloga u bliskoj budućnosti.

izlog prve solana fizicke trgovine

Projekt koji je nazvan Solana Spaces podrazumijeva kontinuirano otvaranje novih poslovnica diljem SAD-a ali i svijeta. Trgovine su namijenjene podučavanju novih korisnika o tome kako, primjerice, koristiti decentralizirane aplikacije (dApps) ili postaviti kripto novčanik. Drugim riječima dizajnirane su za ljude koji su tek počeli sudjelovati u blockchainu.

“To nije trgovina dizajnirana da bude mjesto gdje kupujete stvari. To je trgovina osmišljena da bude edukativno iskustvo. Prodajemo robu, Solana čarape i majice s kapuljačom i druge zabavne stvari, ali to nije glavna poanta, navode iz Solane”

Solana je u procesu proširenja pristupa svojoj mreži putem nove trgovine i novog mobilnog uređaja Android pod nazivom Saga. Cointelegraph je izvijestio da su reakcije na novi telefon općenito bile pozitivne, a neki su čak predstavljanje telefona okarakterizirali Web3 “iPhone trenutkom”.

Inače, Solana je jedan od najvećih blockchainova i dom za više od tisuću dApp-a, u rasponu od platformi za trgovanje, videoigara i nezamjenjivih tokena (NFT) do društvenih medija.

Pat Toomey prica sa suradnicima

Pat Toomey oštro prozvao SEC

plavi logo kompanije charles schwab

Stiže novi kripto ETF