Cardanov Vasil hard fork odgođen još nekoliko tjedana

Nakon neuspjelog pokretanja prošlog mjeseca, Cardano Vasil hard fork ponovno je odgođen jer timovi koji stoje iza razvoja Cardano blockchaina daju prioritet glatkoj nadogradnji mreže.

Zlatni novcic Cardano ADA

Input Output Global (IOG), organizacija odgovorna za Cardanovo istraživanje i razvoj, objavila je da će Vasil biti odgođen još jednom kako bi se osiguralo da su sve strane, uključujući kripto burze i programere, spremne za to.

Podsjetimo, Input Output je objavio plan puta za Vasil u svibnju 2022., s izvornim ciljem da se hard fork izvrši na glavnoj mreži 29. lipnja. Hard fork je na kraju odgođen do posljednjeg tjedna srpnja zbog nekoliko “ozbiljnih” grešaka.

Kevin Hammond, IOG-ov tehnički menadžer, kaže da se radi o još nekoliko tjedana odgode Vasil hard forka bez navođenja konkretnog datuma za puštanje. To je, kaže, bilo neophodno radi daljnjeg testiranja i osiguravanja neometanog procesa.

Vasil hard fork je najveća nadogradnja za Cardano od Alonzo hard forka, koji je dovršen u rujnu 2021. Nadolazeći fork je proglašavan ključnim u razvoju Cardana, jer se očekuje da će poboljšati mrežu u smislu brzine i skalabilnost, što ga čini prikladnijim za pametne ugovore i DApps.

palaca u salvadoru

Salvador zadovoljan adopcijom BTC-a

Pat Toomey prica sa suradnicima

Pat Toomey oštro prozvao SEC