Voyager mora ukloniti obmanjujuće tvrdnje

Američki bankarski regulatori, Federalne rezerve (FED) i Federalna korporacija za osiguranje depozita (FDIC) izdali su naredbu kojom posrnulom kriptozajmodavcu Voyageru nalažu da ukloni “lažne i obmanjujuće” tvrdnje sa svoje web stranice, aplikacije te društvenih mreža.

logo kompanije voyager

Voyager je objavio kako su sredstva korisnika osigurana od strane vlade kroz partnerstvo tvrtke s Metropolitan Commercial Bank (MCB). “MCB je depozitarna institucija čije depozite osigurava FDIC, no to ne znači da je Voyager kao tvrtka također osiguran od strane FDIC-a”, rekli su regulatori.

Naredba regulatora zahtijeva da Voyager odmah ukloni sve izjave ili reference koje sugeriraju da FDIC osigurava Voyager, da će njegovi klijenti dobiti FDIC osiguranje ili da će FDIC osigurati klijente u slučaju propasti Voyagera. Čini se da je Voyager već poduzeo korake prema tome.

Naime, u izvornom postu iz prosinca 2019. pod naslovom “USD koji se drži kod Voyagera sada je osiguran kod FDIC-a”, Voyager je tvrdio da FDIC osiguranje pokriva i Voyager i njegovog bankovnog partnera u slučaju propasti te da se njegovim zajedničkim klijentima jamči puna naknada do do 250.000 dolara.

Sada pak Voyager kaže da se USD s klijentovog Voyager gotovinskog računa drži u MCB-u i da je tamo FDIC osiguran. “To znači da ste pokriveni u slučaju propasti MCB-a, do najviše 250.000 USD. FDIC osiguranje ne štiti od bankrota Voyagera, ali da budemo jasni: Voyager ne drži gotovinu kupaca, ta se gotovina čuva u MCB-u”, napisali su iz kompanije.

Podsjetimo, Voyager je 5. srpnja podnio zahtjev za bankrot nakon što je otkriveno da je tvrtka bila izložena sa 661 milijun dolara prema propalom kripto hedge fondu 3AC.

banka santander pada snijeg ispred banke zena

Santander pokreće kripto trgovanje u Brazilu

pet zlatnih kovanica ethereuma

Ethereum 2.0 u drugoj polovici rujna?