XRP ETF postaje neminovnost

Na koliko će bitcoin skočiti ovoga puta, koliki je vrhunac ciklusa i kada bi on trebao stići, vjerojatno su glavne teme u kripto svijetu. Prema nekima, jedan od ključnih faktora mogao bi biti izbor novog predsjednika SAD-a.

Tako je voditelj Alpha strategija u Bitwiseu, Jeff Park, izašao s računicom da bi u slučaju pobjede Donalda Trumpa BTC mogao skočiti na 92 tisuće dolara. S druge strane, neki smatraju da to tko će biti stanar Bijele kuće i nije bitno jer će se odnos prema kripto industriji ionako promijeniti. Govoreći na Osmom tjednu Washington DC Fintecha, prvi čovjek Ripplea, Brad Garlinghouse, tako je izjavio da bez obzira na ishod slijedi resetiranje. Garlinghouse kaže da su predsjednički kandidati zauzeli različite pristupe kada je riječ o digitalnoj imovini, ali da bi nakraju promjena sadašnje vlasti u bilo kojem obliku bila pozitivna stvar.

„Očito je da je Trump rano i vrlo agresivno istupio rekavši da će on biti kripto predsjednik. Kamala Harris i njezin tim bili su nijansiraniji. Mislim da, što god se dogodilo, slijedi napredak i ostavljanje po strani neuspjelog pristupa Bidenove administracije“, smatra čelnik Ripplea.

Ključni signal pristupa kriptovalutama kod sljedeće administracije bit će imenovanja u tijelima kao što su SEC, Ministarstvo financija i CFTC. I dok Ripple nastavlja svoju tekuću borbu sa SEC-om, Garlinghouse ostaje uvjeren da će spot XRP ETF sasvim sigurno doći. Navodeći kao razlog dosadašnje snažne priljeve u spot Bitcoin ETF-ove, kaže kako to jasno pokazuje da postoji potražnja i institucija i maloprodaje za pristupom toj klasi imovine.

Inače, ranije ovog mjeseca, Bitwise je postao prva tvrtka koja je SEC-u podnijela zahtjev za ETF-om koji prati XRP, sedmu po veličini kriptovalutu. Ubrzo nakon toga, Canary Capital Group, investicijska tvrtka usmjerena na digitalnu imovinu, također je podnijela zahtjev za pokretanjem vlastitog Canary XRP ETF-a.

Izvršni direktor Ripplea dodao je da potražnja za kripto ETF-ovima jasno ukazuje na rastuće institucionalno sudjelovanje na tržištu. „To stvara pritisak prema gore na cijene mnogih različitih kriptovaluta, uključujući XRP“, kaže Garlinghouse.

Kitovi agresivno kupuju BTC

Pad kripto tržišta je gotov?