Vrh ciklusa u desetom mjesecu sljedeće godine

Dakle, ispred nas bi doista moglo biti jedno odlično četvrto tromjesečje. Naravno, ovo je kripto i sutra može doći do nekog black swan događaja i pada tržišta za 20 ili 30 posto, ali kockice se slažu u pozitivnom smjeru. Čini se da se sprema savršena oluja. A da je vrijeme za proboj prema onoj posljednjoj paraboličnoj fazi ciklusa, sugeriraju i povijesni obrasci.

Ona bi tako, prema podacima koje su iznijeli iz analitičke kuće K33 Research, trebala potrajati, donoseći dugo i uzbudljivo kripto putovanje. Naime, kako kažu iz K33, prošla dva ciklusa bikovskog tržišta od najniže do najviše vrijednosti trajala su +1050 dana, pri čemu su u posljednjih 365 dana zabilježeni najveći dobitci. Trenutačno se nalazimo oko 675. dana ovog ciklusa, što znači da je pred nama još više od godinu dana i što nas dovodi do onog perioda kojim se često spekulira kao vrhom ovog bulla, a to je deveti ili deseti mjesec 2025.

Naravno, ne treba zaboraviti da je ovoga puta nova najviša vrijednost bitcoina postignuta u trećem mjesecu, prije halvinga, pogonjena odobrenjem BTC spot ETF-ova, što je vrlo vjerojatno i rezultiralo ovako dugačkom konsolidacijom i moguće je da će rezultirati jednim sasvim drugačijim ciklusom. Međutim, ako se pouzdamo u podudaranje ciklusa, to bi značilo i da su novi rekordi bitcoina tek pitanje dana.

Naime, kako je to u ponedjeljak napisao poznati pseudonimni kripto trgovac i analitičar Rekt Capital, BTC bi povijesno izbio iz svog raspona ponovne akumulacije 154 dana do 161 dan nakon halvinga. „Sada je prošlo 157 dana. Povijest sugerira da je vrijeme proboja tu i da bi BTC sada trebao prijeći u svoju fazu paraboličnog rasta.“ Rekt također napominje da prijašnji ciklusi pokazuju da je ovaj trenutačni samo na 44,8 % puta kroz tekuće tržište bikova.

A ovaj bi bull run mogao biti, kao što smo rekli, drugačiji, puno snažniji, a možda i duži od prethodnih jer je bitcoin sada definitivno ušao u mainstream. Da je netko u prošlom ciklusu rekao da će najviši menadžeri najvećih TradFi kompanija o BTC-u govoriti biranim riječima, da će financijski divovi gomilati vodeću kriptovalutu u svojim bilancama, vjerojatno bi naišao na podsmjeh. Ali danas pušu neki drugi vjetrovi, pa je tako Robert Mitchnick, voditelj digitalne imovine u BlackRocku, najvećem svjetskom upravitelju imovinom, koji pod sobom drži desetak bilijuna sredstava, za Bloomberg izjavio da bitcoin promatraju kao globalnu monetarnu alternativu u nastajanju koja nudi svojstva kao što su oskudica i decentralizacija.

Pa na koliko bi to BTC mogao do kraja godine? Popularni kripto analitičar Ali Martinez ističe izvedbu bitcoina tijekom prethodnih halving godina, 2016. i 2020. Tijekom četvrtog kvartala 2016. cijena BTC-a porasla je za 61 %, a tijekom četvrtog tromjesečja 2020. više od 171 %. Kada bi bitcoin replicirao takvu izvedbu, mogao bi porasti ugrubo na između 105 i 180 tisuća dolara već do kraja ove godine. Zvuči doista nestvarno!

Bitcoin premašio 65 tisuća dolara

Većina vodećih altova u plusu