Kamala Harris prekinula šutnju oko kripta

Demokratska predsjednička kandidatkinja, Kamala Harris, napokon je prekinula šutnju oko kripta, obećavajući poticanje ulaganja u industriju umjetne inteligencije i digitalne imovine. Njezini su komentari uslijedili u nedjelju tijekom nedavnog prikupljanja sredstava u Cipriani Wall Streetu, na Manhattanu.

Obraćajući se donatorima, Harris je iznijela svoju ekonomsku agendu, izvijestila je Bloombergova Jennifer Epstein, koja je bila prisutna na prikupljanju sredstava. „Okupit ću radnike, osnivače malih poduzeća, inovatore i velike tvrtke. Zajedno ćemo se udružiti kako bismo ulagali u američku konkurentnost, kako bismo ulagali u američku budućnost. Poticat ćemo inovativne tehnologije kao što su umjetna inteligencija i digitalna imovina, istovremeno štiteći naše potrošače i ulagače.“

Ali Harris nije dala nikakve konkretne naznake svojih politika, što je izazvalo negodovanje u kripto zajednici. Dodatno, da bi potvrdila svoju novo pronađenu pro-kripto orijentaciju, predsjednička će kandidatkinja morati zaobići snažne demokrate koji su glasno protiv kripta, poput senatorice Elizabeth Warren. Veterani industrije smatraju Warren, osim gušenja inovacija u kripto industriji, odgovornom i za napad na pro-kripto banke i za bankrot banke Silvergate. Oni također vjeruju da je senatorica Warren bila arhitekt Operacije Choke Point 2.0. Izvršna direktorica banke Custodia, Caitlin Long, tako kaže da je Warrenina frakcija unutar saveznih agencija pokušala zatvoriti sve banke usmjerene na kripto.

Svaka kripto-nativna banka na popisu je ili je zatvorena ili pritisnuta da odustane od svojih politika, osim banke Custodia. „Custodia je preživjela i nastavlja se boriti“, kaže Long. Inače, nakon njezine debate s Donaldom Trumpom, šanse Harrisove skočile su na decentraliziranom tržištu izbornih predviđanja, Polymarketu. Stranica trenutačno Kamali Harris daje 51 % šansi da će osvojiti predsjedničke izbore u odnosu na 47 % šansi Donaldu Trumpu.

IBIT dobio odobrenje za trgovanje bitcoin opcijama

Bitcoin do kraja godine između 100 i 170 tisuća dolara? Vrh ciklusa za nešto više od godinu dana!