„Najbolja je strategija bitcoin strategija“

Doista, što može pobijediti bitcoin? Pa recimo, dionica Saylorove kompanije MicroStrategy, koja je unatoč trenutačnom kvartalnom gubitku od 102,6 milijuna dolara nadmašila druge vodeće globalne kompanije u performansama zahvaljujući BTC-u.

Kao što je poznato, MicroStrategy od 2020. gomila bitcoin i najveći je svjetski korporativni vlasnik vodeće kriptovalute. Kompanija trenutačno drži 226.500 komada u vrijednosti od oko 14,7 milijardi dolara, s prosječnom cijenom kupnje od 36.821 dolara. Prema dijagramu koji je uz naslov „Najbolja je strategija bitcoin strategija“ objavio Michael Saylor, od 10. 8. 2020., kada je MicroStrategy napravio svoju prvu kupnju BTC-a, bitcoin je porastao za 442 %, uvelike premašivši ostale vodeće tržišne indekse. To uključuje S&P 500 sa skokom od 64 %, Nasdaq 100 koji je porastao za 60 %, kao i zlato s plusom od 19 %, a i srebro i obveznice koji su u padu 1 % odnosno 18 %.

A tko je imao superiorniju izvedbu od bitcoina? Nvidia. A jedini bolji od Nvidije bio je upravo MicroStrategy, čija je dionica na krilima korištenja bitcoina kao svojevrsne poluge u istom periodu skočila nevjerojatnih 1200 posto. Kakav Amazon, kakvi Apple ili Tesla! MicroStrategy daleko je iznad. Naravno, Sayloru ne pada na pamet stati s takvom strategijom. MicroStrategy nekoliko je puta proteklih godina kupovao bitcoin uz pomoć sredstava prikupljenih od investitora u obliku prodanim im konvertibilnim obveznicama. Ove je godine to učinjeno već dva puta. Osim toga, tvrtka planira prikupiti dodatne dvije milijarde dolara putem ponude dionica na tržištu.

Iz MicroStrategy kažu da prinos od bitcoina trenutačno iznosi 12,2 % od početka godine. Dodaju da ciljaju na prinos od 4 do 8 % godišnje u sljedeće tri godine. „Tvrtka koristi BTC Yield, odnosno prinos kao KPI, dakle indikator za procjenu uspješnosti svoje strategije stjecanja bitcoina“, objašnjavaju iz MicroStrategyja. Inače, kako se navodi i na njihovoj web stranici, MicroStrategy sebe smatra prvom tvrtkom za razvoj bitcoina na svijetu.

„Mi smo javna operativna tvrtka posvećena kontinuiranom razvoju bitcoin mreže kroz naše aktivnosti na financijskim tržištima, zagovaranje i tehnološke inovacije. Kao operativna tvrtka, u mogućnosti smo koristiti novčane tokove, kao i prihode od vlasničkog i dužničkog financiranja za akumuliranje bitcoina, koji služi kao naša primarna imovina riznice. Također razvijamo i nudimo vodeći softver za analitiku poduzeća pokretan umjetnom inteligencijom, koji promiče našu viziju Intelligence Everywhere™, i koristimo naše mogućnosti razvoja softvera za razvoj bitcoin aplikacija. Vjerujemo da kombinacija naše operativne strukture, bitcoin strategije i usmjerenosti na tehnološke inovacije pruža jedinstvenu priliku za stvaranje vrijednosti“, zaključuju iz kompanije.

Willy Woo predviđa rast bitcoina na 700 tisuća dolara

“Kripto bull market će potrajati još dvije godine”