I Biden će prihvaćati kripto donacije?

Nakon predsjedničkog kandidata i bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, navodno i ovaj sadašnji, Joe Biden, razmišlja o prihvaćanju kripto donacija za svoju kampanju putem Coinbase Commercea.

Ova je vijest izazvala buru unutar kripto zajednice zbog licemjernog stava Bidenove administracije, a naravno i val kritika. Štoviše, brojni pojedinci iz industrije pozvali su zajednicu da se suzdrži od podupiranja Bidenove kampanje. I doista, ako je vijest točna, radi se o vrhuncu licemjerja jer u isto vrijeme kada američki regulator SEC, na čelu s Bidenovim kadrovskim izborom Garyjem Genslerom, tuži najveću američku kripto burzu de facto tvrdeći da nema pravo postojati kao burza, Bidenova kampanja priprema se prihvatiti kripto donacije putem upravo Coinbasea!

Dodatno, Gary Gensler tvrdi da ta ista kripto imovina predstavlja nezakonite vrijednosne papire. Ali u međuvremenu će predsjednik Joe Biden prihvatiti te ilegalne vrijednosne papire kao političke donacije. Prilično gadljivo, rekli bismo. Inače, Coinbase Commerce omogućava prihvaćanje desetak kriptovaluta, od kojih je većina, prema Gensleru, vrijednosni papir. Čini se da je, osim priljeva dodatnih sredstava, ovaj potez dio napora Bidenove kampanje da se dodvori glasačima koji su usredotočeni na kripto uoči izbora u kojima će biti vrlo gusto i da Biden sada nastoji pokazati da nije anti-kripto. Pogotovo nakon negativnih reakcija koje su uslijedile radi stavljanja Bidenovog veta na i od demokrata i od republikanaca izglasano ukidanje zakonskog prijedloga SAB 121. SEC-ov SAB 121 zakonodavna je mjera za koju se smatra da koči rast kripto industrije u SAD-u.

Naravno, s Trumpovim javnim prihvaćanjem kripta digitalna imovina sasvim je nenadano iskočila kao jedna od prilično bitnih tema u kampanji i Bidenovom je timu jasno da bi se njezino ignoriranje moglo negativno odraziti na izbore. Bilo kako bilo, za cijelu je industriju bitno da se kripto spominje, pa čak i profilira u jedno od interesantnijih pitanja oko kojeg će se lomiti koplja u sučeljavanju dviju kampanja.

Toncoin jedini u zelenom

Bitcoin store – kripto platforma za svakoga