Oporavak kripto tržišta: cijene BTC-a, ETH-a, SOL-a i DOGE-a rastu

Kripto tržište danas pokazuje znakove oporavka jer se cijene Bitcoina, Ethereuma, Solane, Dogecoina i drugih kripto valuta vraćaju nakon pada.

Kripto tržište danas pokazuje znakove oporavka jer je globalna tržišna kapitalizacija porasla za 3,49 %, na 2,52 bilijuna dolara. Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Solana (SOL), Dogecoin (DOGE) i druge kriptovalute svjedočili su dobicima od 2 do 5 %.

Naime, cijena BTC-a ponovno je dobila zamah iznad granice od 69 tisuća dolara, dok je cijena ETH-a premašila 3600 dolara. Altcoini su slijedili ovaj znatni uzlazni zamah, koji se prvenstveno može pripisati gomili nedavnih bikovskih događaja. Zagrebimo dublje u temu.

Američki CPI pada, što je bikovski zamah carstvu kripta

Trgovački krajolik vrlo je bikovski jer godišnja inflacija CPI-a u SAD-u pada na 3,3 %, što je niže od procijenjenih 3,4 % i 3,6 % prošlog mjeseca. Godišnji temeljni CPI pada na 3,4 % u odnosu na očekivanih 3,5 % i 3,6 % prošlog mjeseca, dok mjesečna temeljna inflacija usporava na 0,2 %, što je znatan pad u posljednjih nekoliko mjeseci.

U međuvremenu, čini se da je predsjednik Fed-a, Jerome Powell, zadržao svoj stav o trima smanjenjima kamatnih stopa, unatoč dvjema koje su nagovještavale Fed-ove valutne linije razmjena. Također, vrijedi napomenuti da je Indeks američkog dolara (DXY) pao na 104,3.

Čini se da su zajedno ti čimbenici pomogli u oporavku kripto tržišta, potaknuvši entuzijazam ulagača u jednom od najvećih svjetskih gospodarstava.

Cijene Bitcoina i altcoina i statistike na lancu

Nakon što su se gore navedene vijesti pojavile na tržištu, cijena Bitcoina skočila je 4,29 %, na 69.707,75 USD-a. Podaci CryptoQuanta dodatno su naglasili prisutnost znatnog pritiska kupnje na kriptovalute u posljednje vrijeme. Zabilježeno je da je više od 20.000 BTC-a premješteno u novčanike usred nedavne korekcije vodeće kriptovalute, naglašavajući raspoloženje kupnje pri padu koje prevladava među sudionicima na kripto tržištu. Navedeno se pojavljuje kao bikovski faktor, usklađujući se s nedavnim rastućim cijenama.

U međuvremenu je cijena ETH-a porasla 2,90 %, na 3629 dolara. Ovakav širi oporavak također je u skladu s golemim odljevom razmjene Ethereuma zabilježenim na Coinbaseu, centraliziranoj burzi. Podaci CryptoQuanta pokazuju da je povučeno više od 336K ETH-a, što predstavlja najveći odljev s burzi danas.

Istovremeno, Solana (SOL) je porasla za 5,10 %, dosegnuvši 160 USD-a, a Dogecoin (DOGE) je porastao za više od 7 %, na 0,1492 USD-a. Dan je za većinu kriptovaluta počeo opadanjem. Međutim, nedavni razvoj događaja izazvao je optimističan učinak valova.

Podaci Coinglassa nagovijestili su da je otvoreni interes za BTC fjučersima skočio preko 3 % u samo četiri sata nakon objave CPI-a. Otvoreni interes za CME Bitcoin fjučersima skočio je 2,79 % tijekom istog razdoblja.

Otvoreni interes za Ethereum fjučersima također je skočio preko 2 % u posljednja četiri sata. Otvoreni interes za Doge fjučersima zabilježio je znatan porast od 13 % u istom vremenskom okviru.

Snažan pad tržišta uoči odluke o kamatama u SAD-u!

Cjenovna klackalica bitcoina