“Počinje desetljeće BTC groznice”

Institucije će se natjecati da preuzmu što više bitcoinove ponude, koja će se stalno smanjivati do kraja 2034. jer će 99 % bitcoina dotad biti izrudareno.

Spot bitcoin ETF-ovi pokrenuli su zlatnu groznicu za bitcoinom koja će biti potpomognuta porastom autonomne umjetne inteligencije i trajati do 2034., kada će 99 posto svih bitcoina biti izrudareno, prema predsjedniku MicroStrategyja, Michaelu Sayloru.

Tijekom panel rasprave na konferenciji Bitcoin Atlantis, Saylor je ustvrdio da je nakon pokretanja spot BTC ETF-ova bitcoin ušao u razdoblje snažnog rasta institucionalnog usvajanja, koje će se nakon isteka desetljeća pretvoriti u novu eksploziju cijene.

Saylor smatra da trenutačni ETF-ovi služe kao distribucijski kanal za samo 10-20 % zainteresiranih u ovom trenutku, ali vidi da će to porasti do 100 % kada banke i institucionalne posredničke kuće počnu participirati u trgovanju bitcoinima.

Saylor vjeruje da će gotovo sve banke nakraju biti pod pritiskom da prihvate bitcoin jer to zahtijevaju njihovi najveći klijenti. “Vidjet ćete pad otpora. Doći će dan kada će bitcoin nadmašiti zlato i kad će se njime trgovati više od S&P indeksa”, kaže čelnik MicroStrategyja

Saylor također vidi bitcoin kao ključan element u osiguravanju interneta u eri AI revolucije. “Ako želite staviti vodeni žig, vremenski žig, kriptografski potpisati poruke, dokumente i sadržaj, trebat će vam BTC kao sustav istine da to učinite”, smatra Saylor.

Na taj će način, dodaje, umjetna inteligencija dodatno potaknuti potražnju za bitcoinom. Bitcoin će također imati koristi od razvoja autonomne umjetne inteligencije jer će se morati napajati digitalnom energijom, objasnio je Saylor.

Također zamijećuje da napadi na BTC povezani s ekološkim pitanjima jenjavaju. Tvrdi da kako bitcoin postaje energetski sve učinkovitiji tako ekološki lobisti počinju preusmjeravati svoju pozornost na energetske zahtjeve umjetne inteligencije.

USDT dostigao kapitalizaciju od 100 milijardi dolara

Bitcoin s novom najvišom vrijednosti svih vremena već ovaj tjedan?